KIROPRAKTORENS LEDER DEC 2014

DKF's holdning til økonomiske incitamentsstrukturer

Danmark skal fokusere meget mere på aktiv behandling end på kirurgi

Det siger DKF's bestyrelse i sin leder i KIROPRAKTOREN nr. 6 december 2014. Baggrunden er en undring over, at kirurgi og efterfølgende genoptræning er gratis for patienten, mens såkaldt aktive behandlingsformer hos fx specialister som kiropraktorer, koster patienten af egen lomme.

"Der er noget galt med sundhedsvæsenet, når mange falder igennem og aldrig får den behandling, de beviseligt har brug for, og som kan forbedre deres livskvalitet mærkbart. Fordi de ikke har råd, eller fordi de tror, at en operation er finere og meget bedre end at følge et behandlingsforløb hos kiropraktoren.", skriver bestyrelsen.


KIROPRAKTORENS LEDER OKT 2014

DKF's holdning til politikernes sundhedsprioritering

Hvornår tør politikerne bruge bare nogle få procent på muskler og led?

Det spørger bestyrelsen om i sin leder i KIROPRAKTOREN oktober 2014 og adresserer politikernes prioritering af midler til sundhed, som den er kommet til udtryk på det seneste i regeringens sundhedsudspil og finanslovsforhandlingerne. 

"For ja, man overlever som regel ”lidt ondt i ryggen”, men det koster altså både livskvalitet og ikke mindst dyre penge på sundheds- og sygedagpengebudgetterne. Vi bør prioritere mere forskning på området og ikke mindst hurtig udredning og behandling. Det kan faktisk ikke betale sig andet", skriver bestyrelsen.

 
 

Læs tidligere ledere