Af Connie Mikkelsen, journalist, og Tanja Skov Carlsen, redaktør 
Foto: Heidi Lundsgaard

Luften dirrede af forventning, da årets nye kuld af biomekanikstuderende sad klar i auditoriet på Syddansk Universitet den allerførste dag.

De næste seks år skal de fordybe sig på et studium, som mange har kæmpet hårdt for at komme ind på, og som i sidste ende vil gøre dem til morgendagens kiropraktorer.

Hvad er deres forventninger og vej ind i et fag, som i år tiltrak 318 ansøgere og lukkede 94 ind.

Se film om kiropraktoruddannelsen klinisk biomekanik

I sommer tog KIROPRAKTOREN kontakt til 4 af de helt nye studerende og aftalte at følge dem de næste 6 år, indtil de slutter som flyvefærdige kandidater. Lidt som i DR's portrætserie Årgang 0

Samtidigt allierede vi os med en af de nye studerendes tutorer, som hjalp os med at uddele et spørgeskema til hele det nye hold.

Resultatet af undersøgelsen viser, at fremtidens kiropraktorer ser lyst på fagets fremtid. Den viser også, at overraskende mange har en anden uddannelse i bagagen, og at det store flertal har personlige erfaringer med kiropraktorer eller kiropraktorstuderende.  

Ser lyst på fagets fremtid
Det er den yngste halvdel af de 94 optagne, som har deltaget i KIROPRAKTORENs undersøgelse. Syddansk Universitet deler dem op efter alder i et sommer- og vinterhold.

Gennemsnitsalderen på det nye hold er derfor lav, 22 år, men det er nu ikke lavere end alle andre studerende. For det er også gennemsnitsalderen for de øvrige nye studerende, der er startet på Syddansk Universitet.

Sådan kommer du ind på klinisk biomekanik 

Næsten halvdelen af de nyoptagne på Klinisk Biomekanik har tidligere været i gang med en anden uddannelse – alt lige fra klassisk trompet til Idræt & Sundhed – og flere angiver, at uddannelsesloftet er afgørende for, at de droppede den igangværende uddannelse og søgte ind på Klinisk Biomekanik.Lidt mere end halvdelen er selv blevet behandlet af en kiropraktor – og kun ganske få (ca. 10%) har aldrig mødt en kiropraktor eller kiropraktorstuderende. De har hverken været gæst eller patient i en kiropraktorklinik og kender ikke nogen kiropraktorstuderende.

2/3 af de nye studerende drømmer om en fremtid som klinikejere – mens kun et par stykker har stillet kikkerten ind på en forskerkarriere.

Alle de nye studerende, uden undtagelse, vurderer, at fremtidsmulighederne som kiropraktor er gode.

LÆS OGSÅ: Mød Signe, Niclas, Sarah og Morten og hør om deres vej til studiet og deres forventninger.

Signe: Endelig på rette vej

Niclas: To sportsskader og et trylletrick

Sarah skiftede fokus


Morten følger plan A

Gå til oversigt over hele bladet

Oprettet 14. september 2017

Artiken er fra

KIROPRAKTOREN nr. 3 september 2017

Find en kiropraktor