Lige siden han gik i 7.-8. klasse, har Morten Bjerg vidst, at han ville være kiropraktor. Drømmen er at blive pro­fessionel behandler i sportens verden.

Af Connie Mikkelsen, journalist
Foto: Heidi Lundsgaard

For 21-årige Morten Bjerg har der ikke været nogen slinger i valsen. Siden han var 12-13 år har han haft en idé om, at han ville være enten fysioterapeut eller kiropraktor, når han blev voksen, og i dag er Mortens masterplan bare blevet endnu mere klar.

– Mit håb er, at jeg kan koble arbejdet som kiropraktor med noget, der har med sport at gøre. Men før jeg eventuelt skal have egen klinik, skal jeg ud og have noget erfaring, siger han og forklarer, at hans store interesse for,
hvordan kroppen fungerer, har sit udspring i idrættens verden.– Jeg har spillet fodbold og håndbold, siden jeg var barn, og har de senere år også trænet i fitnesscenter, så i mange år har jeg været optaget af, hvordan man kan optimere præstationer bedst og hele skader hurtigst. For mig er det sindssygt interessant, siger han.

Symmetri og balance
Morten har selv været forskånet for behandlingskrævende skader, så det er ikke fordi, han har personlige erfaringer med, hvad en kiropraktor kan. I stedet har han sat sig ind i det på et teoretisk plan.

– Så når folk spørger, prøver jeg at forklare dem, at en kiropraktor arbejder med at skabe samspil og symmetri i kroppen, siger han.

Læs også: Biomekker-årgang 2017 - hvem er de

– Hvis man for eksempel går skævt på fødderne, kan det være fordi, man har en asymmetrisk hofte, og kiropraktorbehandlingen består så i at skabe balance i hoften, så man kommer til at gå lige på fødderne igen.Efter Mortens mening er det en uhyre logisk sammenhæng, og det generer ham, at kendskabet til faget stadig ikke er så udbredt. Det håber han også, at han ad åre kan være med til at ændre på.

– Jeg tror, at flere og flere vil tage kiropraktikken ind som en integreret del både af sundhedsvæsenet og af sportsverdenen, og at den tværfaglige anseelse vil fortsætte med at vokse. Den udvikling vil jeg i hvert fald meget gerne være med til at præge, siger han.

Læs om Morten, Sarah og Niclas vej til kiropraktoruddannelsen og deres forventninger til det 6 år lange studie

Signe: Endelig på rette vej

Niclas: To sportsskader og et trylletrick

Sarah skiftede fokus

 

Find andre artikler fra KIROPRAKTOREN nr. 3

 

 

Artiklen stammer fra...

KIROPRAKTOREN nr. 3 september 2017

Find en kiropraktor