En overgang var Niclas Nyegaard klar til at søge ind på politiskolen, men så fik han en tackling, der tvang ham til at genoverveje situationen.

Af Connie Mikkelsen, journalist
Foto: Heidi Lundsgaard

Der var kun få dage til en afgørende pokalkamp, da Niclas Nyegaard landede uheldigt på ryggen til træning. Han gik i 8. klasse på det tidspunkt og spillede fodbold i Helsinge, og at blive sat ud af spillet på den måde var bare no go.

– Men jeg havde virkelig ondt i ryggen, og da det kun blev værre dagen efter, foreslog min mor, at jeg tog til kiropraktor.

Niclas var skeptisk, men behandlingen fik ganske rigtigt smerterne til at forsvinde, og han kom på banen to dage efter.

– Det var sgu fascinerende, så da jeg skulle i erhvervspraktik i 9. klasse, spurgte jeg kiropraktoren, om jeg måtte være en uge hos ham. Det måtte jeg, og det var nok der, idéen for alvor blev tændt i mig. Jeg havde det lidt ligesom, når du ser et trylletrick: jeg tænkte, at det dér vil jeg også lære!

Impulsive valg
Vejen ind på studiet kom dog til at slå nogle ordentlige herresving, hvor Niclas overvejede adskillige andre fag. Medievidenskab, idræt og fysioterapi for eksempel. En overgang var han også fast besluttet på at søge ind på politiskolen, indtil endnu en idrætsskade ramte ham.– Jeg blev tacklet i amerikansk fodbold og fik en skulderskade, så jeg måtte opgive at træne mig op til optagelsesprøven på Politiskolen, fortæller han.

Den påtvungne timeout gav Niclas anledning til at genoverveje situationen, og i sommeren 2016 besluttede han sig alligevel for at søge ind på klinisk biomekanik, hvorefter han strøg ind på kvote 1 med forskudt studiestart et halvt år. Ventetiden brugte han på idrætshøjskole i Sønderjylland, og det blev han så bidt af, at han ikke ville hjem igen.

– Jeg fik tilbudt at blive der et halvt år mere på deres ledelsesakademi. Det sagde jeg ja til, selvom det betød, at jeg måtte droppe min plads på kiropraktorstudiet og søge forfra, siger Niclas, der godt var klar over, at han gamblede med sin fremtid. Men det gik jo godt alligevel.

Udrette noget for andre
Oprindeligt regnede Niclas ellers kun med at tage et enkelt sabbatår, men nu var han ude i sit tredje år og kunne ikke længere gange sit gennemsnit op. Alligevel lykkedes det at komme ind på klinisk biomekanik for anden nu.– Det, der virkelig tiltaler mig ved faget, er den følelse, man må have af virkelig at kunne udrette noget for andre mennesker. At se folk kommer haltende ind og have sindssygt ondt, og så se dem gå nærmest ubesværede derfra. Det passer lige til mit temperament.

Biomekker-årgang 2017 - hvem er de?

Allerhelst som fast behandler på et sportshold. Det er Niclas’ drøm, og så håber han på længere sigt at kunne bidrage til at udbrede kendskabet til, hvad en kiropraktor laver.

– Det tror jeg stadig, der er mange, der ikke ved. Jeg synes ikke, faget som sådan er blevet formidlet godt nok ud, siger han.

Læs om Morten, Sarah og Niclas vej til kiropraktoruddannelsen og deres forventninger til det 6 år lange studie

Signe: Endelig på rette vej

Sarah skiftede fokus

Morten følger plan A
 

Find andre artikler fra KIROPRAKTOREN nr. 3

 

 

sept 2017

Artiklen er fra

KIROPRAKTOREN nr. 3 september 2017

Find en kiropraktor