Som helt ung sigtede hun efter en helt anden karrierevej, gik på handelsgymnasiet og interesserede sig for politik og økonomi. Men Sarah Hindborg Olsen kom i hænderne på en kiropraktor og fik en anden idé.

Af Connie Mikkelsen, journalist
Foto: Heidi Lundsgaard

Mange i 22-årige Sarah Hindborg Olsens omgangskreds undrede sig, da hun pludselig gik i en helt anden retning, end alle havde forventet. Alle inklusiv hende selv.

Med en HHX-eksamen fra Handelsgymnasiet i Næstved var det fag som økonomi, samfundsfag og erhvervsjura, Sarah havde haft fokus på, imens fag som biologi og anatomi var fjerne som byer i Rusland.

– Jeg gik på den klassiske økonomilinje på HHX, så jeg brugte også lige to-tre måneder sidste år på at tage suppleringsfag i kemi og fysik på B-niveau, siger hun.I løbet af 3.g havde Sarah nemlig stiftet bekendtskab med et nyt fagområde, som hun ikke før havde haft blik for.

– Jeg havde en masse problemer med hovedpine og rygsmerter i gymnasiet. Min rygsøjle er lidt skæv, men det hjalp faktisk at gå til kiropraktor, fortæller hun.

Den målrettede behandling hun fik hos kiropraktoren, gjorde så stort indtryk på Sarah, at hun lavede en uddannelsesmæssig U-vending. Fra at have satset på den samfundsvidenskabelige basisuddannelse på RUC, begyndte hun i stedet at overveje fag som medicin, fysioterapi og biomekanik, og det blev det sidste, hun valgte.Hellere dybde end bredde
– Fordi kiropraktorer er mere specialiserede. For mig giver det mere mening at fordybe mig i ét område fremfor at brede mig over et større felt, siger hun og forklarer, at medicinstudiet blev droppet på den konto, imens det var risikoen for ledighed, der diskvalificerede fysioterapien i Sarahs øjne.

Efter at have arbejdet først som lærervikar og derefter som serviceassistent på børneafdelingen på Næstved Sygehus i sine to sabbatår, er Sarah klar til at tage sit nye fag til sig.

– Jeg regner med, at det bliver hårdt. At der bliver rigtig meget læsestof.

Men jeg tænker, at det skal nok gå, siger hun og redegør gerne for, hvad endemålet er.

Læs også: Biomekker-årgang 2017 - hvem er de

– Jeg har en idé om, at jeg skal have egen praksis på et tidspunkt. Måske sammen med en fysioterapeut, hvis det kan lade sig gøre, for som jeg ser det, må et tæt samarbejde imellem forskellige faggrupper være det mest optimale for patienterne, siger hun.

Sarah har også en anden mission. Nemlig at få bekæmpet de fordomme, der stadig florerer i forhold til, hvad en kiropraktor kan.

– Dengang jeg gik til kiropraktor, var der folk, der spurgte: ’Er du nu sikker på, det hjælper?’ Ja, svarede jeg, det er jeg faktisk. Jeg blev jo selv helbredt.

Læs også om Signe, Sarah og Niclas' vej til kiropraktoruddannelsen og deres forventninger til det 6 år lange studie:

Signe: Endelig på rette vej

Niclas: To sportsskader og et trylletrick

Morten følger plan A
 

Find andre artikler fra KIROPRAKTOREN nr. 3

Artiklen er fra

KIROPRAKTOREN nr. 3 september 2017

Find en kiropraktor