Fra rygproblem til folkepension - Dansk Kiropraktor Forening

Muskel- og ledlidelser er en hovedårsag til, at folk falder ud af arbejdsmarkedet. Der er brug for et mere sammenhæng i sundhedsvæsnet.

Vi ved, at en tidlig og sammenhængende indsats er afgørende, hvis vi vil hjælpe flere borgere.

Dét er temaet i debatten, som Dansk Kiropraktor Forening holder med Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter på Folkemødet 16.
juni
, hvor en fiktiv, men virkelighedsnær patient spiller hovedrollen.

Debatten er opdelt i fire temaer, som er den første kontakt til lægen; en koordineret og tidlig behandling; et fokus på at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet samt at bygge bro mellem social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet.

Hvem skal debattere?
Lone Kousgaard Jørgensen, Formand, Dansk Kiropraktor Forening
Anders Beich, Formand, Dansk Selskab for Almen Medicin
Tina Lambrecht, Formand, Danske Fysioterapeuter
Tina Nør Langager, Formand, Ergoterapeutforeningen
Søren Brostrøm, Direktør, Sundhedsstyrelsen
Marianne Fussing Ørsted, Direktør, PensionDanmark
Sisse Marie Welling, Sundheds- og Omsorgsborgmester, Københavns Kommune
Poul Erik Svendsen, Næstformand, Danske Regioners Sundhedsudvalg
Anne Jørgensen, Formand, Dansk Socialrådgiverforening Region Syd
Moderator: Margrethe Lyngs
Arrangører: Dansk Kiropraktor Forening, Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen

Debatten foregår i Sundhedsteltet, som Dansk Kiropraktor Forening er med i igen i år sammen med 14 andre organisationer.

Læs også:
Lændesmerter en kæmpe global udfordring
Danske kiropraktorer vil systematisere behandlingen af smerter i muskler og led

Oprettet 7. juni 2018

Lad os lægge ryg til en national strategi

Rygsmerter en global udfordring

Et hold af 29 ­internationalt anerkendte forskere slog for nyligt alarm i tre opsigtsvækkende artikler i det ansete videnskabelige tidsskrift The Lancet, hvor de udgav resultaterne af fem års fælles udredningsarbejde.

Den første og den anden artikel dokumenterer fakta. Den ­tredje artikel er et opråb.

Få overblik over pointerne og bud på, hvordan de kan bæres ind i en dansk setting med en ­national strategi, som Dansk Kiropraktor Forening efterlyser.

Find en kiropraktor