_H4A0421.JPG

Langt de fleste af landets 650 kiropraktorer praktiserer i privat praksis i klinik, som de enten ejer eller er ansat i.

Men en hel del beskæftiger sig ved siden af - eller på fuld tid - med noget andet også. Ofte er det forskning, undervisning, job i sekundærsektoren eller med administration.

Omkring 15 kiropraktorer er helt eller delvist beskæftiget på hospitaler. 

Nogle kiropraktorer driver egen virksomhed, hvor de måske beskæftiger sig med rådgivning el.lign. ved siden af, at de praktiserer i en klinik.

Andre arbejder som kiropraktorer i en virksomhed, der udbyder kiropraktorbehandling til medarbejdere eller kunder, fx enkelte kiropraktorer ansat på fuld tid hos Falck Healthcare, hvor de arbejder fra en eller flere af denne virksomheds sundhedscentre eller behandlingsrum ude på store virksomheder.

Her gennemgår vi nogle af mulighederne - tjek også #kirokarriere på Instagram og #karriere her på siden.


Hvordan er det at arbejde på hospital?

I dag er kiropraktorer ansat på forskellige hospitaler under Sygehus Lillebælt og på Regionshospitalet Silkeborg. Begge steder er der muligheder for at tage hul på en karriere inden for hospitalsvæsenet. I Silkeborg kan du kontakte kiropraktor Tue Secher Jensen og høre mere - i Sygehus Lillebælt er det en god idé at søge info hos kiropraktor Søren O'Neill. 


Det bedste ved hospitalskarriere
– ifølge specialkiropraktor René Fejer
Det tværfaglige!
At arbejde side om side med læger, fysioterapeuter og sygeplejersker er fantastisk! Det er sparringen med andre afdelinger fx neurofysiologisk også. Og så er det også en stor tilfredsstillelse at kunne give patienterne et smidigt forløb.

Patienterne
De hører godt nok til den ”tungere” gruppe, men giver spændende udfordringer. De er langt forbi det stadie, hvor et ”simpelt knæk” kan hjælpe dem.

Fleksibilitet
Forholdsvis god fleksibilitet i arbejdsgangene til trods for stramme økonomiske rammer.
Læs interview med Rene Fejer fra marts 2016, hvor han blev færdig som specialuddannet hospitalskiropraktor


Specialkiropraktor Mikkel Konners top 3 over fordele ved at arbejde på hospital
1. Når noget bliver diagnostisk spændende, følger vi det mere til dørs.

2. Jeg er glad for det direkte samarbejde på tværs af specialer. Alle relevante specialer og serviceafdelinger er lige ved hånden eller nemme at komme i forbindelse med.

3. Rig mulighed for forskning og faglig udvikling.
Læs interview med Mikkel Konner fra KIROPRAKTOREN 2015


Derfor hospitalskarriere ifølge Stine Haugaard Clausen, Vejle Sygehus:

Giver dig INDFLYDELSE på patienternes forløb hele vejen igennem sundhedsvæsenet.

Det er UDVIKLENDE og giver rig mulighed for FAGLIG SPARRING i hverdagen.

Godt job, hvis man har lyst til at arbejde TVÆRFAGLIGT.
Læs interview med Stine fra september 2016 i KIROPRAKTOREN

 

Administrativt arbejde som kiropraktor

En måde at arbejde administrativt med kiropraktik er som praksiskonsulent i en region. En praksiskonsulent er ansat af en region til at arbejde med kvalitetsudvikling og implementering af praksisplanen, som er den plan, hver region laver for hvert fagområde. Opgaverne for kiropraktorer, der er praksiskonsulenter, har rod i kiropraktor-overenskomsten mellem regionerne og DKF.

For at få en idé om, hvad man laver som praksiskonsulent, kan du læse kort interview med Cecilie Deleurang Testern, som startede som praksiskonsulent i 2019 i Hovedstaden eller du kan læse Lisbeth Hartvigsen fortælle om sine opgaver som ny såkaldt rygkonsulent i Region Syddanmark. Du kan også læse en lidt ældre artikel med Marianne Andreasen, der har været praksiskonsulent i mange år.


Går du med iværksætterdrømme?

Akademikernes A-kasse, som DKf er medlem af, udbyder et tre måneders forløb for start-ups. Det udbydes tre gange om året. Det er et krav, at man er ledig og selv er medlem af A-kassen. Læs mere her om programmet

 

 

 

Søger du nyt job eller vil købe klinik?

vores markedsplads kan du finde jobopslag og køb/salg-annoncer.

I Region Syddanmark kan kiropraktorer gennemføre en 5-årig specialuddannelse for hospitalskiropraktorer. Den følger kompetencerollerne for lægernes specialuddannelse.

Der slås en uddannelsesstilling op hvert år.

Læs mere her

Er der snart et karrierearrangement?

Regelmæssigt arrangerer DKF og FNKS karrierearrangementer - tjek vores kalender.