Fig3b_DKF.jpg

Hvad sker der, hvis du bliver langtidssygemeldt på arbejdet?

Hvis du oplever at blive langtidssygemeldt på dit arbejde, så har din arbejdsgiver pligt til at indkalde dig til en samtale om, hvordan du kan vende tilbage på arbejdet senest 4 uger efter sygdommens påbegyndelse. På mødet kan I også vende, om du skal starte på nedsat tid i en periode. Du kan læse om gode råd til, hvordan du skal have dialogen med din leder i denne folder.

Din arbejdsgiver kan beslutte at lave en såkaldt mulighedserklæring, hvis han/hun finder det nødvendigt. En mulighedserklæring skal udfyldes af både arbejdsgiver og af dig selv i samarbejde med din læge og består derfor af to dele: Sammen med din arbejdsgiver skal I blive enige om, hvilke arbejdsopgaver, du føler, du er i stand til at løse med din nuværende tilstand. Den anden del skal som sagt udfyldes med din længe.

Hvis du stadig efter otte uger ikke mener, du kan vende tilbage til arbejdet, så kan du bede din arbejdsgiver om at få en fastholdelsesplan. Det er en plan, der beskriver hvordan, du kan starte på arbejdet igen og også i hvilket omfang.

Hvordan kan din kiropraktor hjælpe dig i din sygdomsperiode?

Kiropraktoren kan hjælpe med at skabe klarhed om, hvordan du kan arbejde og hvad du kan arbejde med, for kommunen eller din læge kan bede om en status fra kiropraktoren, og din kiropraktor kan så i samarbejde med din læge skrive en funktionsvurdering. Det er en vurdering, som beskriver dine muligheder for at vende tilbage til arbejdet.

Du kan læse mere i folderen og i sygeguide.dk