mask-5246910.jpg

Genåbningen af landet er for alvor i gang.

Sundhedsvæsnet har hele tiden haft åbent. Man må gerne gå til kiropraktor, læge og andre autoriserede behandlere - og siden april også ikke-autoriserede behandlere som fx massører. 

Mundbind
Sundhedsstyrelsen har den 14. juni meddelt, at mundbind fremover kun anbefales til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis (din egen læge). Personalet i sundhedsvæsenet - altså blandt andet kiropraktorer - kan gå tilbage til at kun at anvende værnemidler som før pandemien, dvs. ikke at bære mundbind i det daglige. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen

Coronapas
Som del af genåbningen er indført krav om coronapas i liberale erhverv, hvor behandlere, der ikke er autoriserede sundhedspersoner, udfører behandlinger som fx massage.
Det er fx massører, frisører og andre.

Skal du til massage hos en massør, der har til huse i en kiropraktorklinik, og en kiropraktor eller anden autoriseret behandler i klinikken IKKE har ordineret massagen fx som del af et forløb, skal du vise coronapas i klinikken. Det skal i så fald forevises til personale eller andre personer tilknyttet lokalet eller lokaliteten ved første naturlige kontakt mellem dig og personale i umiddelbar forlængelse af ankomst. I kiropraktorpraksis vil det som regel være i receptionen.

Ved den mindste tvivl, så spørg i klinikken om coronapas er nødvendigt.

Igen: For autoriserede sundhedspersoner som kiropraktorer skal der ikke fremvises coronapas.

Tilskud til konsultationer over telefon eller video er stoppet 1. juni 2021
Siden 30. marts 2020 har du kunne konsultere kiropraktor via telefon eller video og få offentligt tilskud pga. en midlertidig særaftale under pandemien. 21. maj 2021 har Danske Regioner opsagt aftalen. Derfor er der ikke længere offentligt tilskud til den type konsultationer efter 1. juni.


OBS
Husk;
duk ikke bare op i klinikken, ring først, og har du symptomer, så bliv hjemme - naturligvis også, hvis du er testet positiv eller er nær kontakt.

Det er en god idé at finde ud af, hvordan klinikken holder åbent ved at kigge på dens hjemmeside eller sociale medier.

 

Denne side opdateres løbende og er senest opdateret 14. juni 2021