Akkreditering
Alle kiropraktorklinikker er akkrediteret i perioden 2018-2020.
Landets kiropraktorklinikker blev i 2018-20 ifølge overenskomstaftale mellem DKF og Danske Regioner akkrediteret af IKAS (Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet) efter Den Danske Kvalitetsmodel.
Projektet er formelt set afsluttet juli 2020.
Sådan forløb processen
Den enkelte klinik modtog varsel med dato for survey-besøg og kursus. Herefter havde klinikken otte-ni måneder til at arbejde med at implementere 13 standarder. De handlede om alt fra efterlevelse af nationale kliniske retningslinjer til rengøring og it-sikkerhed.
IKAS gennemførte akkrediteringen og varetog også rådgivning af klinikkerne.
Klinikker uden overenskomst kunne deltage, hvis de ønskede, men skulle selv afholde udgifterne.
Honorering
Den region klinikken hørte til, udbetalte i alt 15.000 kr. i honorar: 7.500 kr. ved opstart, og 7.500 kr., når klinikken officielt var blevet endeligt akkrediteret. Det sker automatisk, klinikken skulle ikke foretage sig noget.
Oven i dette beløb besluttede DKF’s bestyrelse at bruge restmidler fra sidste overenskomst (den såkaldte genanvendelsespulje) til ekstra honorering med denne fordeling: Klinikker med 1-2 kiropraktorer modtog 10.000 kr., og klinikker med mere end 2 kiropraktorer modtog 20.000 kr.
Klinikker uden overenskomst kunne hverken modtage honorar eller midler fra overenskomstens genanvendelsespulje.
Seneste nyt
Januar 2021
Samtlige 219 klinikker er besøgt, og Akkrediteringsnævnet har færdigbehandlet deres sager. 207 er akkrediteret. 11 akkrediteret med bemærkninger og 1 klinik er ikke akkrediteret. Akkrediteringen gælder tre år.
Se samlet overblik over klinikkernes akkrediteringsstatus og typiske fund her