business-man-2452808_1920.jpg

Sundhed.dk er det offentliges sundhedsvæsens portal, som rummer flere muligheder for klinikere og klinikker. Sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. Sundhed.dk har omkring 1.6 mio. unikke brugere om måneden.

Bag sundhed.dk står staten (Sundheds- og Ældreministeriet), regionerne (Danske Regioner) og kommunerne (KL).

Praksisdeklarationer i 'Find behandler'

Både klinikker med og uden overenskomst med regionerne har en praksisdeklaration i 'Find behandler'. På klinikker med overenskomst står 'med tilskud' - på klinikker uden står 'uden tilskud'. Det hedder det også i de andre faggrupper. Praksisdeklarationen for klinikker uden overenskomst indeholder færre oplysninger end den for klinikker med overenskomst.

Sådan gør du, hvis klinikken HAR overenskomst med regionerne:
 

  • Klinikkens navn, CVR-nr., ejerform, adresse, e-mail, telefonnummer (kun hovednummer), hjemmeside samt ejer/ejere og dennes/deres navne, køn, alder ændres ved at udfylde den såkaldte yderregisterblanket, som udfyldes og mailes til DKF, som ekspederer den videre til den region, klinikken hører til. Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt enten DKF - se boksen her på siden - eller praksisenheden i din region.
  • Åbnings- og telefontid, fravær/ferie, ventetid, parkering, handicapadgang og ansatte er klinikken forpligtet til (jf. overenskomstens §23 side 25) selv at opdatere på Sundhed.dk i Praksis- og afregningsportalen, hvor man logger ind med sundhedsfaglig signatur. Signaturen kan deles af flere personer. OBS: Oplysninger om klinikkens ansatte anføres i fritekstfeltet. Har du brug for hjælp, kan du kontakte Sundhed.dk's support på info@sundhed.dk eller 44 22 20 80 mandag-torsdag: kl. 9.00 - 15.00 og fredag: kl. 9.30 - 15.00

Sådan gør du, hvis klinikken IKKE har overenskomst:
Cirka en gang om måneden sender DKF en liste over alle klinikker uden overenskomst til Sundhed.dk, som opdaterer oplysningerne. Derfor skal du kontakte DKF-sekretariatet, hvis du har ændringer til en klinik - eller hvis du åbner eller lukker en klinik uden overenskomst. Skriv til: dkf@danskkiropraktorforening.dk 


Læge- og Patienthåndbogen

Lægehåndbogen indeholder over 6.000 artikler og videoer om sygdom og sundhed og findes både i browser-version og som app. 

Patienthåndbogen er også både en hjemmeside og en app. Den indeholder ca. 2.500 artikler med illustrationer, røntgenbilleder, fotos og videoer om sygdomme, symptomer, undersøgelser, behandling, sundhed og livsstil. 

DKF og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) samarbejder med håndbøgernes redaktion, som er bosiddende i Lægeforeningen.


Overblik over sundhedstilbud

Kommuner og regioner over hele landet har en lang række gratis sundhedstilbud til borgere. Det kan være rygestop-kurser, 'lær at leve med KOL/kræft/diabetes'-kurser, sorggrupper m.m. Her kan du finde tilbudene i din kommune - man kan søge på diagnose, region og kommune.


Information fra din region

Sund.dk indeholder informationer for alle praksisgrupperne i hver region - find indgangen her


Film og andet informtion

Du kan se film for sundhedsfaglige om sundhed.dk's tilbud, fx 'Find behandler' og du kan finde Sundhed.dk's kampagner, som du kan bestille materialer om til din klinik. Se indgangen her

 

Side oprettet 3. april 2019. Opdateret 15. april