Gret rettet farve.jpg

Forskerpioneren, kiropraktor Gert Brønfort var hentet hele vejen hjem fra University of Minnesota, hvor han er forskningsprofessor. Han var nemlig indstillet til at modtage DKF's store Kiropraktorpris, som kun uddeles, når bestyrelsen vælger det. 

Gert Brønfort modtog sin pris, Kiropraktorprisen, i lørdags i Odense til kiropraktorernes Faglig Kongres. 

DKF's formand overrakte selve prisen på 50.000 kr. og professor Jan Hartvigsen, som havde indstillet ham til prisen, holdt tale og begrundede sin indstilling.

Gert var  i 1980-90'erne var med til at opbygge det unikke forskningsmiljø på Kiropraktorernes Videnscenter (NIKKB) omkring Syddansk Universitet.

Gert har publiceret cirka 100 internationale peer-reviewede artikler, og hans arikler er citeret mere end 5.000 gange.

Han er over 70, men stadigt aktiv forsker og har netop fået en rekordstor bevilling på mere end 5 millioner dollars til endnu en undersøgelse af effekten af manipulationsbehandling på lændesmerter.

Et stort tillykke til Gert, som var meget rørt og taknemmelig for prisen.

Årets kiropraktor fra Nyborg

Gert var imidlertid ikke den eneste kiropraktor, der blev hydet. Det gjorde Peter Højgaard, Nyborg, også - han blev den stolte modtager af kollegaprisen Årets Kiropraktor.


Peter Højgaard, Årets Kiropraktor 2018. Foto: Anders Bach

Peter var indstillet af en kollega, som stiftede bekendtskab med hans inspirerende engagement, store nysgerrighed og iver efter at dele ud af sin viden og erfaringer under studiet, hvor han blev undervist af Peter i slutningen af 1990'erne.


Årets Kiropraktor modtog et maleri som gave. Overrakt af DKF's direktør Jakob Bjerre. Foto: Anders Bach.

I sin indstilling fremhæver kollegaen Peter som "motiverende og meget villig til at give viden fra sig" - en kollegial egenskab, han har demonstreret flere gange, især på det seneste ved at dele erfaringer fra aktuelle projekter - til stor hjælp for mange andre kolleger.

Tillykke til Peter med den fine anerkendelse.

Speciale om læge-kiropraktorkommunikation vinder pris
Dansk Kiropraktor Forening uddelte også sin specialepris. Den gik til Lasse Grøn og Simon Dyrløv Madsen, der har skrevet et vellykket og vigtigt speciale om praktiserende lægers kendskab til kiropraktorer.


Simon Dyrløv Madsen og Lasse Grøn med Specialeprisen 2018. Foto: Anders Bach

Du kan læse artikel om specialet i det seneste nummer af KIROPRAKTOREN her: https://issuu.com/kiropraktoren/docs/kiropraktoren0318/34

Tillykke til Simon og Lasse med deres pris.

Hvad har DKF arbejdet med i -18?
DKF Årsmødet blev indledt af formand Lone Kousgaard Jørgensen, der fortalte om årets arbejde og resultater. Hun brugte billeder fra diverse møder og situationer, der viser, hvad hendeas arbejde som formand består af. Læs DKF's resultatfolder her

Formanden, der i øvrigt har 10 års jubilæum i bestyrelsen denne måned, havde også andre talere på scenen. Bl.a. den nyslåede professor Alice Kongsted, som holdt oplæg om den forskning hun skal stå i spidsen for, som professor med særlige opgaver, hvor hun fokuserer på praksissektoren og de mere komplekse patienter. Den nye professor Kongsted modtog blomster fra DKF-formanden, der ønskede hende tillykke med det nye job, efter Alice havde holdt oplæg om, hvad hun skal forske i som professor.

Adam Wilkey fra NGO'en World Spine care, var også på scenen. Han fortalte om WSC's arbejde i udviklingslande, hvor der ikke er sikkerhedsnet med sygedagpenge osv. hvis man lider af ondt i ryggen.