BACKSpace 2019 marts.jpg

Hvad der er los i Spanien er kort sagt, at den spanske regering har iværksat en plan for at beskytte sundhedsvæsenet mod såkaldte pseudo-behandlere efter en aggressiv mediekampagne, som tilføjer kiropraktorer til listen af den for uvidenskabelig praksis sammen med akupunktur, homoøpati, osteopati med flere. 

Det europæiske forbund ECU har sammen med støtte fra medlemslandene, herunder DKF, lobbyet over for spanske ministre om den fejlagtige opfattelse af kiropraktik, som mediekampagnen har kørt på, og har hjulpet den spandske forening AEQ med at udarbejde en holdningstilkendegivelse, der klart melder ud, at de spanske kiropraktorer praktiserer evidensbaseret og forsøger at vende krisen til en mulighed for at opnå en lovmæssig regulering ligesom i andre europæiske lande

"The ECU is the home for the European chiropractic family since 1932. It is where we make great advances but also learn from our mistakes and finally ensure that we move the profession in the right direction, the only direction, the evidence-based direction!," konkluderer ECU's formand Vas Gkolfinopoulos i sin leder i det nye BACKSpace (obs: readeren virker ikke i Chrome, men i Safari, Explorer og sandsynligvis andre browsere.)

Du kan også læse forskeren bag det nye cochrane-review om effekten af rygmanipulation, Sidney Rubinstein, uddybe, hvordan reviewet kan bruges af klinikere. Og du kan læse interview med Haymo Thiel, som går af som leder af den engelske kiropraktoruddannelse på AECC University College - en post han overlader til den professor Lesley Haig. Du kan også læse interview med Jakob Lothe, som er gået af som formand for Norsk Kiropraktor Forening og efterlader mere end 20 år som aktiv i norsk kiropraktorpolitik på højeste niveau.

Du kan også finde lidt omtale af Faglig Kongres i Odense, om hvordan projekterne finansieret af det nye europæiske forskningscenter ECCRE, skrider frem, læse nye forskningsresultater og om, hvordan man er i gang med at udbygge forskningsmiljøet i England.