IMG_2451 (2).jpeg

Efter et par dage med generalforsamlinger i både World Federation of Chiropractic, WFC, og European Chriopractic Union, ECU, først på ugen, blev det faglige program sat i gang torsdag den 21. marts kl 8:50.

En af de første på talerstolen var professor Jan Hartvigsen, der på baggrund af artiklerne i Lancet sidste år, pegede på evidens, som den helt store mulighed som kiropraktikken har for at få en enndnu mere fremtrædende position på rygområdet. Oplægget blev modtaget med stående ovation og det står klart at der blandt deltagerne på kongressen er et stærkt ønske om at satse endnu stærkere på netop evidens.

I det hele taget var netop spørgsmålet om evidens et omdrejningspunkt for mange af oplæggene på kongressen – og i det spørgsmål står forskerne fra NIKKB og SDU naturligvis stærkt. Derfor er mange af sessionerne på kongressen naturligvis med deltagelse af NIKKB og den forskning som finder sted der.

 

IMG_2566 (2).jpeg
Pernille Popp i samtale med Johanne Brinch i en pause.

Godt med perspektiv

Pernille Popp, bestyrelsesmedlem i DKF og teamleder på Rygcentret i Sønderborg deltager i år i sin første verdenskongres og hun tager en hel del med hjem.

- Jeg synes det har været rigtigt spændende at komme herned og se de forskellige typer af forskning. Det er også rigtigt dejligt at se at der er så meget dansk forskning, fortæller Pernille Popp

- Rent vidensmæssigt, så tænker jeg at når man følger med i Danmark og er med til faglig kongres, så er det ikke fordi man får en masse nyt med herfra, men det er spændende, at få nogle andre perspektiver på kendte sager, slutter hun.

IMG_2559 (2).JPG
Janni Bang og Henrik Wulff Christensen
Det er rigtigt dejligt at se at der er så meget dansk forskning