Folketingssalen_Christoffer Regild_debat_02.jpg

Muskel-led-patienterne er der ikke blevet plads til i årets finanslov, men derudover er der blevet tænkt på sundhedsområdet. Udover en markant forøgelse af prisen på cigaretter, er der afsat 600 millioner kroner til den regionale psykiatri, 300 millioner til 1000 nye sygeplejersker og derudover ’mindre millionbeløb’ til en række andre initiativer.

Aftalepartierne har endvidere besluttet at genoplive barselsfonden for selvstændige. Den blev oprettet under Thorning-regeringen, men Løkke-regeringen afskaffede den igen. Barselsfonden gør det muligt for iværksættere og selvstændige at tage orlov i forbindelse med familieforøgelser uden at måtte sælge huset eller korte orlovsperioden helt ned.

I forbindelse med offentliggørelsen af den nye finanslov udtaler Finansminister Nicolai Wammen:

- Med finansloven for 2020 kan danskerne mærke, at der er kommet en ny regering, som prioriterer velfærd og den grønne omstilling. Som vi lovede før valget, lader vi pengene følge med, når der heldigvis kommer flere børn og ældre. Vi sikrer midler til, at der kan ansættes 1.000 flere sygeplejersker. Vi vil indføre minimumsnormeringer til vores børn, styrke indsatsen for personer, som lever med psykiske lidelser, og modsat den tidligere regering vil vi investere i uddannelse. Og så er det en meget grøn finanslov, som er første skridt mod at sikre en bæredygtig fremtid for de kommende generationer.

Finansloven er aftalt mellem Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Alternativt og Enhedslisten.

Se hele Finansloven her