Flowchart ark.jpg

Det nye flowchart giver overblik, og på bagsiden kan du finde gode råd for overenskomstens tre pakkeforløb til nerverodspåvirkning/diskusprolaps og spinalstenose.

Tanken er, at kiropraktorer i klinikker med overenskomst kan bruge det til at give inklusionen af patienterne et boost. Det er der nemlig brug for.

Læg det på skrivebordet, hæng det på opslagstavlen i personalerummet, giv det til nye kolleger og sekretærer. Det kan skabe mere fokus på forløbet.

De tre pakkeforløb anslås at være relevant for omkring 15.000 af de voksne, der hvert år henvender sig til kiropraktor, og det er der sat penge af til i overenskomsten. Rundt regnet svarer det til, at hver kiropraktor cirka inkluderer en patient i et pakkeforløb cirka hver anden uge.

I 2018 blev omtrent 10.000 patienter inkluderet. Tallene fra første kvartal i år viser, at 3376 patienter er inkluderet indtil da. Det er flere end i første kvartal i 2018, men blot 112 flere.

I august har vi tallene for andet kvartal af 2019. Vi forventer en stigning, da der siden april/maj er sket tiltag for at fremme inklusionen af relevante patienter.