IMG_20170530_162536 - Kopi (3).jpg

Syddansk Universitet (SDU) har siden foråret 2018 afholdt kurser i GLA:D Ryg, der består i individuel undersøgelser, patientuddannelse og træning for patienter med langvarigt rygbesvær. En del kiropraktorer har taget kurset og er efterfølgende begyndt at tilbyde GLA:D Ryg til patienter.

En række af regionernes praksisafdelinger har i den forbindelse meldt ud, at der ikke kan ydes sygesikringstilskud til GLA:D Ryg som et samlet pakkeforløb, og det har efterfølgende givet anledning til den misforståelse, at der slet ikke kan anvendes overenskomstydelser i forbindelse med GLA:D Ryg.

DKF har rejst sagen overfor Danske Regioner og her præciseret, at så længe der leveres ydelser i henhold til overenskomstens ydelsesbeskrivelser, så kan de dele af GLA:D Ryg-forløbet, der lever op til det, leveres som overenskomstydelser med sygesikringstilskud, mens øvrige GLA:D Ryg-ydelser kan leveres som ’frie ydelser’ uden sygesikringstilskud.

I den forbindelse er det vigtigt at præcisere, at frie ydelser betyder, at priserne er frie og derfor skal fastsættes individuelt af hver klinik (må ikke koordineres), og at ydelser leveret under overenskomsten ikke må forudbetales.

Gla:d Ryg-kurser, der certificerer behandlere til at kunne udbyde forløbet, finder sted i 2019 i 30. april-1. maj, 10.-11. september og 5.-6. november 2019.