Magnus_Heunicke - Fotograf Steen_Brogaard.jpg

Danmark har henover sommeren fået et nyt folketing og en ny regering. Hermed har vi også fået en ny sundheds- og ældreminister og et nyt sundheds- og ældreudvalg – og det er er her du finder de politikere der tegner partiernes sundhedspolitik og som Dansk Kiropraktor Forening skal søge indflydelse hos de næste 4 år.

Som sundheds- og ældreminister har Mette Frederiksen udpeget erfarne Magnus Heunicke der har en fortid som transportminister og politisk ordfører hos socialdemokratiet. Magnus Heunicke er 44 år og har siddet i folketinget siden 2007. Han har dog ikke den store erfaring med sundhedspolitik.

Dansk Kiropraktor har i et brev givet den nyudnævnte minister en række forslag til at hjælpe de alt for mange danskere, der lider af muskel-led-problemer.

Væsentlige sundhedspolitikere i denne valgperiode er naturligvis sundhedsordførerne i de største partier.

Hos Socialdemokraterne har man en ny mand på plads – nemlig Rasmus Horn Langhoff. Han afløser Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører gennem mange år.

Hos Venstre er det et gensyn med Sophie Løhde der er tidligere minister på området og sundhedsordfører gennem en del år.

I SF forstætter Kirtsen Normann Andersen på posten, mens man hos Radikale Venstre har præsenteret nyindvalgte Stinus Lindgreen, som er kendt for sit stærke fokus på evidens.

En person der er til gengæld ikke er kendt for sit fokus på evidens er Liselotte Blixt der forstætter som ordfører, men har måttet sige farvel til posten som formand for udvalget. Det er en post Jane Heitmann (V) i stedet overtager.

Resten af Folketingets partier har naturligvis også udpeget sundhedsordførere, men ovenstående er indledningsvist de vigtigste.