Forløbsprogram Syd.jpg

Region Syddanmark udarbejdede i 2010 et patientforløbsprogram med fokus på patienter med nyopståede lænderygsmerter for at forebygge udvikling af kroniske ryglidelser. Det er snart 10 år siden, så regionen ønsker at revidere programmet på baggrund af erfaringerne fra ordningens hidtidige forløb samt nyeste viden på området.

Til at forestå denne opgave har Region Syddanmark ansat kiropraktor, ph.d. Lisbeth Hartvigsen, Odense, som rygkonsulent ca. 1 dag om ugen i halvandet år.

Med en revision af rygforløbsprogrammet har vi i Region Syddanmark mulighed for at gentænke og nytænke med henblik på at tage rygbehandling og rygforløb i regionen op på næste niveau

"Jeg er utrolig glad og stolt over at være betroet denne opgave. Region Syddanmark er et forbillede på rygområdet. Der er kommet megen ny viden til, siden vi lavede forløbsprogrammet i 2010, og man er begyndt at tænke nye tanker vedrørende håndtering af patienter med ondt i ryggen," fortæller Lisbeth Hartvigsen og fortsætter:

"Med en revision af rygforløbsprogrammet har vi i Region Syddanmark mulighed for at gentænke og nytænke med henblik på at tage rygbehandling og rygforløb i regionen op på næste niveau. Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig til at bidrage til."

Lisbeth Hartvigsen starter i den nye stilling 1. maj som ansvarlig for revideringen af rygforløbsprogrammet og skal i samarbejde med relevante aktører på området:

  • tilvejebringe nyeste evidens på rygområdet i forhold til målgruppen
  • revidere det nuværende forløbsprogram med baggrund i den indhøstede viden
  • formidle det reviderede rygforløbsprogram til alle relevante parter og følge op på udbredelsen heraf
  • sikre kvalitetssikring af primærsektorens håndtering rygområdet og samarbejde mellem aktørerne på området

 

Sidste år blev Lisbeth Hartvigsen ph.d. med sin afhandling om den prognostiske værdi af undersøgelser af lændesmerter, hvor hun bl.a. undersøgte hun bl.a. undersøgte den udvidede lænderygsundersøgelse, den såkaldte Petersen-klassifikation (ULRUS). Læs om afhandlingen her 

 

Kommentarer (0):

Log ind for at læse og skrive kommentarer

her.