Spinalstenose-mand.jpg

Artiklen samler viden om lidelsen og giver derfor et længe ønsket overblik over håndtering af sygdommen i klinisk praksis.

- Jeg sidder med i en forskningsgruppe som har en fælles interesse for lumbal spinalstenose, og det var i denne gruppe at idéen om at lave en fælles oversigtsartikel opstod. Det var vigtigt for os at alle faggrupper, som har berøring med denne type patienter var repræsenteret. Forfattergruppen består af to kiropraktorer, en fysioterapeut, en reumatolog, en rygkirurg og en praktiserende læge, fortæller Rikke Krüger Jensen.

Artiklen giver et klart billede af at at der er et enormt behov for forskning på området. Det er en ret hyppig rygsygdom hos ældre, og alligevel findes der kun meget sparsomme studier af behandlingseffekterne.

- Der er efter min mening for meget splid og fagkamp omkring patientgruppen, og det kan vi ikke være bekendt overfor patienterne. Jeg synes vi i artiklen har har fået præsenteret hvad litteraturen fortæller os lige nu, og det må vi tage til efterretning, hvad enten det passer i ens faglige kontekst eller ej. Vi skal revidere og tilrette den viden efterhånden som vi bliver klogere, for som det fremgår af artiklen er der meget store huller i den videnskabelige evidens, siger Rikke Krüger Jensen

Lige nu er forskningsgrupper i både Canada, England og Australien i gang med projekter om spinalstenose, så jeg er sikker på at der nok skal komme noget ny spændende viden indenfor de næste år.

Se hele artiklen http://ugeskriftet.dk/videnskab/lumbal-spinalstenose-1

Husk at der er et pakkeforløb omkring Spinalstenose i den gældende overenskomst

 

_H4A0913.JPG
Rikke Krüger Jensen