Sundhedsvæsen skrivebord læge kiro.jpg

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at man nu her i maj opkræver det årlige gebyr for det sundhedsfaglige tilsyn. Ordningen og gebyret er bestemt af Sundhedsloven.

Alle registrerede behandlingssteder, der er omfattet af tilsynet, modtager fakturaen elektronisk. Størrelsen på gebyret afhænger af, hvilken kategori, behandlingsstedet er registreret i, ligesom behandlingsstedets omsætning påvirker gebyrets størrelse.

Læs mere om opkrævningen

De sundhedsfaglige tilsyn foregår dette år i kiropraktorbehandlingssteder. Ifølge det offentligt tilgængelige register over alle landets behandlingssteder, er der registreret 283 kiropraktiske behandlingssteder. 

Som vi skrev i nyhed i sidste uge, har omkring 15% af kiropraktorbehandlingssteder haft tilsyn på nuværende tidspunkt, idet styrelsen i sidste uge oplyste, at deres tre enheder har gennemført 48 tilsyn.

Flere tilsyn er varslet inden sommerferien, og styrelsen kan ikke give et estimat over, hvor mange tilsyn, der i alt bliver på kiropraktorområdet, da antallet. som styrelsen formulerer det, skal sikre repræsentativitet, og der løbende sker en vurdering.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i følge loven en forpligtelse til at tilse ca. 10% af det samlede antal behandlingssteder i Danmark pr. år i tre år. Det dækker over alt fra bosteder, tandklinikker og plejehjem. Nogle områder får flere besøg end andre. For nogle områder kan det blive næsten 100% - enten fordi det er et område med et mindre antal behandlingssteder, eller fordi der løbende konstateres problemer. For andre bliver det langt mindre, oplyser styrelsen.

Læs mere på vores sider om tilsyn

 

 

Kommentarer (0):

Log ind for at læse og skrive kommentarer

her.