Folketingssalen_Christoffer Regild_debat_02.jpg

Tirsdag den 26. marts præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti reformaftale om sundhedsvæsenet

- I Dansk Kiropraktor Forening glæder vi os over alle tiltag, der gør det nemmere at være patient i det danske sundhedsvæsen. Det synes vi i det store hele, reformaftalen gør, og derfor tager vi positivt i mod den, siger Dansk Kiropraktor Forenings Formand Lone Kousgaard Jørgensen.

- Vi sætter særligt pris på, at der er tænkt på muskel-skelet-patienterne, og så noterer vi med interesse, at man vil lade pengene følge patienterne i forbindelse med omlægning fra sygehusbehandling til det nære sundhedsvæsen. Ligeledes glæder vi os over at overenskomstsystemet består, siger Lone Kousgaard Jørgensen.

I Dansk Kiropraktor Forening noterer man sig endvidere, at man forsøgsvist vil ophæve henvisningskravet for adgang til tilskudsberettiget fysioterapibehandling.

- Jeg ser for mig, at vi kiropraktorer kan hjælpe både lægerne og fysioterapeuterne. Kiropraktorernes lange uddannelse og stærke differentialdiagnostiske kompetencer, giver os en oplagt position, når patienterne har brug for mere fysioterapi, siger Lone Kousgaard Jørgensen og fortsætter:

- Det vil give rigtig god mening, at patienterne får mulighed for at fortsætte hos fysioterapeuten efter de første 5 henvisningsfrie kontakter på en henvisning fra en kiropraktor. Det vil gøre det meget nemmere at være patient og spare endnu flere lægekonsultationer, siger Lone Kousgaard Jørgensen.

Dog ser man i Dansk Kiropraktor Forening en risiko for skæv konkurrence:

- Når der er blevet fundet penge til henvisningsfri fysioterapi, vil jeg påpege, at der naturligvis ikke bør være forskel på brugerbetalingen til fysioterapi og kiropraktik. Derfor vil vi fremadrettet arbejde for et øget tilskud til kiropraktik, siger Lone Kousgaard Jørgensen.


Se de Praktiserende Lægers og Fysioterapeuternes reaktion på reformaftalen