Løber på strand.jpg

Jyllands-Posten bringer mandag den 238. januar et tillæg om fremtidens arbejdsplads. I tillægget kan man læse om alt lige fra indeklima til stress -  og selvfølgelig om smerter i muskler og led. Indlægget om muskler og led er skrevet af kiropraktor og forsker Mette Jensen Stochkendahl. I indlægget kan du blandt andet læse:

”Voksne danskere bruger mange timer af deres vågne tid på arbejdspladsen, og ændringer i vores arbejdsopgaver og -miljø gør, at mange bruger mere og mere af arbejdstiden siddende foran en skærm. Det daglige arbejde bliver derfor for mange danskere et væsentligt element i en inaktiv livsstil, der øger risikoen for overvægt, hjertekarsygdom og tidlig død.”

Men, skriver Mette Jensen Stochkendahl:

”Der skal dog mere til end blot at tilbyde medarbejdere et motionsrum eller oprette en løbeklub. Disse typer af tilbud bliver oftest kun benyttet kortvarigt og af de med arbejdere, der i forvejen er fysisk aktive. Dermed får man ikke fat i de medarbejdere, der ville have størst gavn af træning. Den største gevinst kommer, når træningen er planlagt i forbindelse med arbejdet og sammen med kollegaerne.”

Læs hele indlægget her: https://www.e-pages.dk/jpdiverse/2168/ (side 9)