23365065_ml.jpg

En gruppe forskere fra Australien og Storbritannien advarer i artiklen Care for low back pain. Can health systems deliver? mod risici ved overdreven medicinering som en del af behandlingen af lænderygssmerter.

I stedet anbefaler forskerne behandling, som kiropraktorer er højt kvalificerede til at levere. Specifikt drejer det sig om ikke-medicinsk og ikke-kirurgisk behandling som første behandlingsform mod lænderygssmerter, bl. a. i form af rådgivning, oplysning og beroligelse og manuel behandling inklusive manipulation af ryggen hos patienter, hvor der er risiko for, at deres rygsmerter kan blive kroniske.

Derimod er forskerne kritiske over for især rygoperationer, indlæggelse, brug af injektion og lægemidler og billeddiagnostik. De kritiserer den vedvarende brug af opioider mod kroniske rygsmerter på trods af, at forskningen viser begrænsede fordele. Dermed er forskerne bag artiklen på linje med holdningerne i de artikler om lænderygssmerter, der blev publiceret i det ansete tidsskrift The Lancet i 2018.

Læs mere hos kiropraktorernes videncenter NIKKB