IMG_3084.jpg

DKF's årsrapport for 2020 er anderledes, end den har været de forrige år. Den har form som en lang tidslinje og er ikke som de foregående år bygget op efter temaer og som en klassisk folder.

For 2020 stikker af, og det skulle mærkes på rapporten, som er landet hos alle medlemmer i denne uge - sammen med et COVID-kit med mundbind og håndsprit med DKF's logo samt vægkalender for 2021. Skriv her, hvis du ikke har modtaget pakken 

Hvad er budskabet i årsrapporten? Det er, at selvom pandemien aflyste det meste og ændrede næsten alt, så gik alting ikke i stå - hverken i klinikkerne eller i DKF.

Tidslinjer med patienttal løber gennem siderne i rapporten, og de viser, at nok var nedgangen i marts og april til at føle på! Men allerede i maj vendte patienterne fuldt tilbage og mere til! De seneste tal, vi har, som er dem fra august, viser, at niveauet er ved at være som sidste år på samme tid og patientnedgangen indtil august er sammenlignet med sidste år 8%.

Der er et før og efter COVID-19 blev en pandemi og kom til Danmark i marts. Før marts havde DKF netop gennemført en lobbyindsats for medlemmernes mærkesager i lyset af den sundhedsreform, som dengang var nærmest på trapperne. Bestyrelse og sekretariat var i gang med at forberede overenskomstforhandlinger. DKF var blevet partner i Alliancen imod Social Ulighed i Sundhed. 2020 er også et år, hvor DKf har arbejdet med indsatsområdet ulighed i sundhed - fx i debatindlæg. 

Efter marts handlede det meste, som DKF foretog sig om COVID-19: især handlede det om at følge med, rådgive og informere kollektivt og individuelt, men også forsøge at udøve indflydelse på små og større beslutninger, fx på møder i sundhedsministeriet i sektorpartnerskabet for praksissektoren. 27. marts landede DKF og Danske Regioner en aftale om tilskud til telemedicin i kiropraktorpraksis.

Ikke kun overenskomstforhandlingerne med Danske Regioner og med HK blev udskudt. Større arrangementer som den europæiske årskongres, Folkemødet på Bornhold, Faglig Kongres og verdensforbundets uddannelseskonference blev aflyst - og det gjorde også en lang række mindre arrangementer og møder - ligesom en del projekter blev sat på standby.

Til gengæld holdt DKF i løbet af sommer og efterår to digitale medlemsmøder, arbejdede med udvikling af Kiropraktorguide.dk, fortsatte udgivelser af nyhedsmails og fagblad, pressearbejde og aktiviteten på sociale medier og i debatindlæg.   

 

Læs årsrapporten 'Aktivitet på trods af krise'

Rapporten bor under 'Om os' og 'Politik og resultater', hvor man kan finde rapporter og regnskaber fra de seneste år.