pol130820.jpg

Under den dramatiske overskrift ”Behandlere slår alarm” skriver Politiken torsdag den 13. august, at hjemmearbejde i det omfang vi har set under coronakrisen medfører inaktivitet og fysiske skader. Og dermed travlhed for eksempel hos kiropraktorerne.

Historien er blevet offentliggjort efter, at man nu ser lokale udbrud og lokale nedlukninger samt politiske forslag om, at der skal være kontante eller skattemæssige belønninger til de, der vælger at arbejde hjemmefra.

Politiken skriver:

”Det kan godt være, at de fleste af os har undgået coronasmitten, fordi vi har lukket os inde derhjemme – og passet arbejdet fra stuebordet eller sofaen.

Til gengæld har de mange hjemsendelser og et omfattende hjemmearbejde sat sig som smertefulde skader i vore rygge, nakkemuskler og arme.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Kiropraktor Forening

»Alt fra sengeborde til spiseborde er blevet brugt som hjemmearbejdspladser, og det bliver desværre ofte kombineret med usunde arbejdsrytmer, hvor arbejdstiden aldrig rigtig ophører – og hvor folk ser sig selv spurte ud til køleskabet, smøre en hurtig mad, for så at arbejde videre, mens de spiser«, siger Michael Christensen, næstformand i Dansk Kiropraktor Forening"

Du kan læse hele historien her (kræver abonnement)