Horsens Sundhedshus 11.jpg

Da Danmark lukkede ned i marts, var det også slut med at gå til kiropraktoren medmindre man havde en kritisk lidelse. Fra den ene dag til den anden blev der stille i klinikkerne og de fleste medarbejdere blev sendt hjem.

Heldigvis varede nedlukningen af sundhedsvæsenet relativt kort. Allerede kort efter påske stod det klart, at hygiejne og afstandsregler kunne overholdes hos kiropraktorerne og at det var ansvarligt at modtage flere patienter igen. Siden da er det gået over stok og sten.

- Det var ikke en sjov tid, for ingen vidste, hvad næste dag ville bringe. Vi mistede op mod 90% af omsætningen henover marts-april og jeg kender til klinikker, der virkelig var udfordret på økonomi til lønninger og husleje. Heldigvis havde vi allerede før Covid-19-pandemien fokus på, at kunne overholde myndighedernes hygiejnekrav og med indførelse af afstandskrav, stod patienterne klar til at besøge os, så snart det var muligt igen, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening.

Allerede i maj måned, lige efter genåbningen, blev der sat en lille, men vigtig patientrekord og i juni måned steg antallet af nye patienter med 12 % ifht året før. Sammenlagt har kiropraktorerne i løbet af årets første 6 måneder oplevet en patienttilbagegang på ca 8 %.

- Vi kan virkeligt mærke, at der lige nu er et stort behov for behandling og vejledning ovenpå måneder med hjemmearbejde og inaktivitet. Vi fornemmer også, at flere læger har fået øjnene op for kvaliteten i kiropraktorpraksis. Vi har også haft en del patienter som har været nødt til at udskyde deres behandling pga coronaen, og som nu er i ret dårlig forfatning og virkelig har brug for vores hjælp, siger Lone Kousgaard Jørgensen og fortsætter:

- Lige nu oplever vi, at smittetallet stiger lokalt. Min bekymring er, at borgere i de områder hvor der er mere smitte begynder at aflyse den behandling, de har brug for, fordi de tror at det kan være farligt. Ikke kun hos os kiropraktorer, men i hele sundhedsvæsenet. Derfor er det vigtigt, at vi får fortalt patienterne, at vi har styr på hygiejnen og at vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, slutter Lone Kousgaard Jørgensen