IMG_2406.jpg

Afroamerikanske George Floyd blev dræbt på makaber vis af en hvid betjent i Minneapolis 25. maj under en anholdelse. Det skabte fornyet fokus på racisme og diskrimination over hele verdenen – ikke kun i USA. Tusinder, måske millioner, har demonstreret på gader og sociale medier, og emnet har fyldt i medierne.

Verdensforbundet WFC har reageret på det globale antiracistiske momentum med udtalelser og har opdateret sin politik, der beskriver, hvordan organisationen står for og vil fremme retfærdighed, diversitet og inklusion. Forbundet melder ud, at kiropraktorer som sundhedsprofessionelle aktivt skal promovere retfærdighed og diversitet, som du kan læse om i artiklen, der åbner KIROPRAKTORENS spot på racisme og forskelsbehandling.

Vi har interviewet to eksperter. For det første professor Morten Sodemann, der er speciallæge i infektionsmedicin på Indvandrermedicinsk Klinik på OUH, Han fortæller, hvordan han mener, at der sker forskelsbehandling pga. etnicitet, hudfarve og sprog i sundhedsvæsenet. 

Psykolog Naderah Parwani, der har specialiseret sig i diskrimination og har været med til at danne Psykologfagligt Netværk imod Diskrimination, fortæller, hvordan det er en stressbelastning at blive diskrimineret. Psyken tager skade og hun giver gode råd om, hvordan man kan stoppe og håndtere racisme og fordomme i klinikken

Du kan også læse om Steen Harsteds ph.d., der bringer ny viden om, hvordan børnehavebørn lander hop og spring. Du kan læse om DKF's forhandlinger med regionerne, der er på vej i den afgørende fase, og du kan læse om, hvordan patienterne er tilbage efter nedlukningen, men at omsætningen halter lidt bagefter. De fire personer vi interviewede i maj, har vi hevet fat i igen og de fortæller, hvordan det går dem nu her på den anden side af sommeren.

Endelig kan du møde Morten, Amanda og Sofie, de tre studerende vi følger i serien om Fremtidens kiropraktorer. De er snart i gang med deres 4. år og har eller er ved at tage hul på kandidatdelen - midt i en underlig tid fyldt med restriktioner og online undervisning. Artiklen giver et godt indblik i, hvordan det går på studiet her under pandemien.

KIROPRAKTOREN efterår 2020 udkommer i dag digitalt her på hjemmesiden, på Issuu.com og på vores sociale medier - og i weekenden lander det i postkasserne.