Ivrig.jpg

Du ved, Faglig Kongres giver dig muligheden for at mødes COVID-sikkert med kolleger og få systematisk efteruddannelse. Men ved, du hvad der stikker lidt ud i programmet? Hvad der er årets mustsee? 

Vi har spurgt kongressens projektleder, kiropraktor Andreas Bue Tøllner, og han peger på disse 6 ting.

1. Debat om evidens – hvor din mening er vigtig
Fredag prøver kongressen kræfter med den type paneldebat, hvor interaktion med tilhørerne er alfa og omega – og den skal nok få folk op af stolene, for emnet er det potente: evidensbaseret praksis ude i klinikken: Hvordan bruger vi evidensen i klinikken og i hverdagen? Er det i orden at gå på kompromis med forklaringsmodeller, hvis man skal tale på patientens niveau? Er der forskel på evidensbaseret praksis set ud fra forskellige perspektiver, og er der en grænse for, hvor ”akademisk” vores arbejde kan og skal være?

Du skal være med til at udfordre panelet og skabe en god debat: ”Så vær parat og stil de udfordrende spørgsmål,” opfordrer arrangørerne.
Panelet består af professor Jan Hartvigsen, kiropraktor Ulrik Sandstrøm, Gigtforeningens vicedirektør Henrik Kjær Hansen, vicedirektør i Gigtforeningen og kiropraktor, klinikejer Jonas Loft. 

Debatten modereres Lars Igum, sundhedsredaktør hos Politiken.

Fredag 13. november, kl. 10.30-12

 

2. Mød fodboldprofessoren
Peter Krustrup er den mest publicerende fodboldforsker i verden og har beskæftiget sig meget med elitefodbold, men endnu mere med fodbold og sundhed. Og torsdag kan du møde ham.

Peter Krustrup har taget initiativ til den internationale platform ”Fodbold som Medicin” og været med til at udvikle koncepter som Fodbold Fitness, FC Prostata og Fodbold Fitness ABC (after breast cancer). Han er også UEFA Pro-Licens-fodboldtræner, fysisk træner for fodboldkvindelandsholdet.

I modulet vil han blandt andet gennemgå gavnlige effekter af motion/fodbold på livsstilssygdomme, styrke (muskler, knogler og led), balance og humør (psyko-sociale faktorer).

Det bliver både inspirerende, oplysende og underholdende. Viden krydret med praktiske råd – og rig lejlighed til at stille spørgsmål

Torsdag 12. november kl. 15.30-17

 

3. Lær at tale kropssprog
Siger din mund ét, dit kropssprog noget andet? På modul om fredagen kan du opleve Jesper Bergstrøm kendt fra TV og bøger. Han er kropssprogsekspert, coach, forfatter og fysioterapeut og har specialiseret sig i at hjælpe sælgere, ledere og rådgivere til at få mere gennemslagskraft.

De fleste af os har evnen til at læse andres kropssprog og bruger det også i hverdagen uden bevidst at tænke over det. Begynder man at bruge kropssproget aktivt på lige fod med sin verbale kommunikation, kan man opnå endnu mere og komme endnu klare igennem med sit budskab.

Både kliniksekretærer og kiropraktorer kan opleve oraklet Jesper Bergstrøm. Han er nemlig på programmet for sekretærerne om formiddagen- og kører så på for kiropraktorerne om eftermiddagen.

Vær parat til 90 min med fuld damp på kropssprog!

Fredag 13. november 13.30-15 (for klinikpersonale) OG kl. 15.30-17 (for kiropraktorer).

 

4. Kiro TED-Talk
En af sidste kongres’ største successer, Kiro TED Talks, er tilbage! Det sker lørdag formiddag inden DKF’s Årsmøde. Fem skarpe oplægsholdere er klar til at give dig et brushup på nyeste viden.

Oplev professor Lise Hestbæk, kiropraktor Susanne Lynge, professor Tue Secher Jensen, ph.d. Lise Vilstrup Holm og professor Greg Kawchuck.

Emner de vil komme ind på, er blandt andet hovedpine hos børn, røntgen i kiropraktorpraksis og kolikbehandling.

Tempoet er højt, og pointerne mange!

Lørdag 14. november, kl. 9-10

 

5. Kan du bruge nogle tricks fra Marys forhenværende træner?
I et af torsdagens moduler møder du endnu en kendis, Jacob Søndergaard, vært på DR-successen Rigtige Mænd.

Med eksempler fra sin hverdag giver han idéer til, hvordan man – fx ved at tænde konkurrencegenet - kan arbejde med patienternes motivation til at deltage aktivt i en sund hverdag, men også til fx at få lavet sine øvelser etc.

Jacob Søndergaard er personlig træner og har gennemført over 2000 trænings-/coachingsessioner af ledere fra erhvervslivet og eliteatleter, og har bl.a. været træner for Kronprinsesse Mary.

Casehistorier fra TV vil han bruge til at underbygge sine pointer undervejs i modulet. 

Torsdag 12. november, kl. 13.30-15

 

6. Din hjerne er på overarbejde - genvind balancen
Er den måde vi har indrettet vores moderne samfund og (arbejds)liv på, holdbar? Er vi nået dertil, hvor den menneskelige hjerne ikke længere kan følge med? Kan vi blive ved med at optimere, udvikle og forandre? Uden at tage hensyn til den vigtigste ressource vi har: Menneskehjernen?

Med udgangspunkt i sin aktuelle bog ”Hjernen på overarbejde. Derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund” præsenterer psykolog, psykoterapeut og direktør Vibeke Lunding-Gregersen årsagerne til og konsekvenserne af ubalance i menneskehjernen. Og med udgangspunkt i videnskabelige data beskriver hun, hvordan compassion er en unik menneskelig egenskab og evolutionær vinderstrategi, der giver os en naturlig vej til at skabe trivsel og bæredygtig performance.

Du får ikke blot et oplæg, der løfter taget på din øverste etage, men også lettilgængelige gode råd og strategier, som giver din hjerne bedre arbejdsbetingelser.

Fredag 13. november, kl. 15.30-17

 

Dette er blot NOGLE af de ting, du kan opleve på kongressen 12.-14. november. Skynd dig ind og tjek programmet. Der er noget for enhver smag.

> Husk, du sparer 200 kr. per person ved tilmelding senest 30. september!

www.fagligkongres.dk

 

Hvordan er kongressen COVID-sikker? 

For det første er det vigtigt, at slå fast, at vi og Odeon naturligvis løbende holder øje med situationen og er klar til at justere på de måder, der måtte være nødvendige.

Nogle spørger, hvordan man kan afholde en kongres, når forsamlingsforbuddet er på 100 personer?

Det skyldes, at kongresser og konferencer er undtaget forsamlingsforbuddet ligesom koncerter og fodboldkampe. Dog gælder der stadig nøje fastsatte regler for afviklingen. Disse retningslinjer gælder for et sektorpartnerskab, som er en sammenslutning af brancher fx hotel-, restaurant- og konferencebranchen.

Retningslinjerne udvikles i dialog mellem Erhvervsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdstilsynet, Styrelsen for Patientsikkerhed samt erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter.

Programmet er gennemgået grundigt med Odeon:

  • Flere antal kvadratmeter end de anbefalede pr. deltager

  • Kurser foregår i større lokaler med rigelig plads mellem deltagerne

  • Opmærksomhed på deltagernes flow og forsamling

  • Mere rengøring og ekstra fokus på hygiejne

  • Adgang til håndsprit og mundbind overalt

  • Måltider er portionsanrettet og indtages siddende

  • Det sociale er tonet helt ned

  • Aften-arrangementer foregår siddende

  • Der kan forekomme ændringer alt efter, hvordan situationen udvikler sig

  •  Læs mere på fagligkongres.dk

  • Spørgsmål kan sendes til fk@nikkb.dk

  • Vi følger med, og du får alle penge tilbage, hvis vi bliver nødt til at aflyse