IMG_2145.jpg

"Kandidaterne i årgang 2020 – I er aldeles unikke. I står midt i en global forandring. Vi står som menneskehed i en situation, som de fleste af os aldrig tidligere har oplevet. VI skal tilbage til starten af det 19. århundrede, hvor verden oplevede lignende.

Hvad vil denne oplevelse gøre ved jer? På den korte bane har den skabt usikkerhed og tvivl. 'Er der et job til mig? Kan jeg finde en turnusplads?' På den lange bane kan det skabe en forandring på flere niveauer i sundhedsvæsenet – er det jeres mulighed?"

Det er naturligvist COVID-19, som direktør og forskningsleder Henrik Wulff Christensen fra Kiropraktorernes Videnscenter (NIKKB) adresserer.

Ordene er fra hans tale til de 22 nye kiropraktorer på sommerens fra Syddansk Universitet.

De blev fejret ved en online ceremoni sendt live på Kiropraktor-studiet på Syddansk Universitet - du kan se den de næste 24 timer. Henrik Wulff Christensens tale, som er en lille film, der starter i en klinik og slutter på universitet, kan du se fra 25.30.

Årets kandidattale blev holdt af Mads Thomasen. Han talte om overgangen fra studerende til færdig kiropraktor - og ikke mindst om det store ansvar, der ligger på de nyuddannedes skuldre. Lige om lidt træder de ind i sundhedsvæsenet som autoriserede sundhedspersoner med alle de rettigheder og pligter, det medfører. Et stort ansvar som de nye akademikere er klædt på til at varetage efter læssevis af undervisning, eksaminer og studier.

I sin tale betonede dekan Ole Skøtt, at der er brug for de nye kiropraktorer, hvilket beskæftigelsesstatistikkerne viser tydeligt: ingen arbejdsløshed.

 

Vi ønsker de nye kandidater et kæmpestort tillykke!