_KSM7810.jpg

Udenfor tittede solen i perioder forsigtigt frem, men inde i lokale 01000 på Syddansk Universitet overstrålede de glade smil på 23 dimitterende cand.manu’er fuldstændig solen. 

IOB’s kandidatdimission fulgte traditionerne, med festtaler og musikalsk underholdning til at understrege det særlige ved dagen.

Dekan på Det sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Ole Skøtt indledte med at ønske tillykke, inden han gik videre med at fortælle, om den centrale position kiropraktorer indtager i sundhedsvæsenet.

- Ingen er bedre uddannede til at behandle muskel- og skeletsmerter end jer, understregede Ole Skøtt, hvorefter han gik videre med at snakke om det store behov for kiropraktorer, og opfordrede de nye kandidater til at møde deres nye udfordringer med ydmyghed og gjorde opmærksom på, at nok er den teknologiske udvikling i fuld gang, men nogen skal forstå at benytte teknologien også på det kiropraktiske område. Det er en af de nye kandidaters udfordringer.

Stadigt meget at lære
Efter overrækkelsen af kandidatbeviset holdt en synligt glad og berørt Emilie Meldgaard kandidattalen. Hun fortalte bl.a. om de store forandringer, kandidaterne har gennemgået som mennesker i løbet af de 5 år på universitet og gjorde opmærksom på, at ”vi har stadig meget at lære”.

Emilie citerede Winston Churchill, der engang sagde: ”når ungdommen ebber ud, må visdommen træde til” og brugte citatet som indgang til at beskrive kandidaternes kommende situation i klinikkerne, hvor principalerne har erfaring, mens kandidaterne kommer med den nye viden – en situation, hvor der bliver givet og taget.

Samtidig gjorde hun opmærksom på, at det er vigtigt at holde sig opdateret med ny viden, og hun sluttede sin tale med at takke sine medstuderende, studieledelsen, Henrik Hein Lauridsen Anne Mølgaard Nielsen og Sussie Hanks, alle underviserne for deres indsats i løbet af studietiden og familie, kærester og venner for deres tålmodighed.

Så blev det tid til cellomusik af unge studerende ved Syddansk Musikkonservatorium, før professor ved Institut for Idræt og Biomekanik (IOB), Karen Søgaard, i sin festtale fortalte om den transformation, som en kandidatdimission symboliserer.

Harry Potter-kappen
- I går var I studerende, i dag er I kandidater, sagde Karen Søgaard blandt andet.

- Man kan nærmest kalde jer Harry Pottergenerationen, fordi I bærer en usynlig kappe af professionalisme og viden, fortsatte hun og opfordrede kandidaterne til at været stolte af, hvad de har opnået.

Karen Søgaard påpegede også den særlige rolle og placering, som kiropraktorer har: Når hun snakker med folk om kiropraktorer, siger de ikke ”en kiropraktor”, men ”min kiropraktor”, og det understreger dermed det specielle forhold, kiropraktorer ofte indtager i deres patienters bevidsthed. Hun afsluttede festtalen med en klar opfordring til de nye kandidater:

- Gå ud i jeres virke og gør en forskel.

Efter den formelle del af kandidatdimissionen var der en reception for kandidaterne, deres familier, venner og kærester og gratulanter fra IOB, DKF og NIKKB.