blandet forår 2012 039.JPG
Forbuddet mod butikker og erhverv som massører, tatovører og kosmetikere gælder foreløbigt frem til 30. marts, men omfatter altså ikke fx private sygehuse og klinikker mv., som autoriserede sundhedspersoner driver eller er ansat i.
Siden forbuddet trådte i kraft i går, har politi efterset, at det blev overholdt - og der har klinikker fra flere faggrupper oplevet at få besøg af betjente, der ikke vidste, at autoriserede sundhedspersoner ikke er omfattet af forbuddet, men må holde åbent på de særlige vilkår, som Sundhedstyrelsen har udstukket. DKF kender til en kiropraktorklinik, som skulle bruge en del tid på at overbevise betjente.
Her på myndighedernes samlede side om Corona - coronasmitte.dk, som huses af www.politi.dk - står det direkte: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/seneste-tiltag-mod-spredning-af-coronavirus-covid-19
Det står også på den offentlige side Virksomhedsguiden, hvor der tages udgangspunkt i et spørgsmål om fysioterapiklinikker må holde åbent. I svaret, som jo er ja, da fysioterapeuter også er autoriserede, linkes der desuden til Autorisationsregistreret, hvor man kan slå alle autoriserede sundhedspersoner op.

Grundet krisen gælder i hele sundhedsvæsenet, at der kun må udføres såkaldt kritiske funktioner, og at der skal træffes særlige foranstaltninger i forhold til at forhindre smitte. DKF har skrevet om retningslinjen i nyhed, du kan læse her

Hvad skal du gøre, hvis du får besøg af politiet?

  1. Vis linket på politi.dk - du skal scrolle lidt ned og vis evt. også Virksomhedsguiden.dk
  2. Find dig selv i autorisationsregistret på Styrelsen for Patientsikkerhedshjemmeside
  3. Vis retningslinjen fra Sundhedsstyrelsen om kritiske funktioner - så du viser, at du følger disse.
  4. Evt. kontakt Styrelsen for Patientsikkerhed: find kontaktoplysninger her
  5. Evt. kontakt DKF 

 

Husk at følge vores Coronaside med nyt løbende