Økonomi beregning.jpg

Situationen har frembragt hidtil usete politiske reaktioner verden over. Både den amerikanske og den europæiske centralbank er gået næsten så langt, som de kan gå. Den amerikanske centralbank har sænket renten til nul, og både den amerikanske og den europæiske centralbank har sendt enorme mængder af likviditet ind i penge- og kreditmarkederne i et forsøg på at mindske udsigterne til en større finanskrise. Der er yderligere finanspolitiske tiltag på vej i USA og Europa, og statslederne melder generelt ud, at de vil gøre, hvad end der skal til.

Lige nu håber alle på, at epidemikurverne flader ud, når vi nærmer os sommeren i USA og Europa, og at den økonomiske aktivitet vender tilbage i tredje og fjerde kvartal. Den økonomiske aktivitet er hastigt ved at vende tilbage i Kina, og et positivt scenarie vil være, at noget tilsvarende vil ske i USA og Europa. Det kunne give momentum tilbage i aktiemarkederne og stigende kurser.

Krisescenariet er, at virussen viser sig at være sværere at inddæmme i USA og Europa, end den har været i Kina, hvilket vil kunne øge antallet af virksomheder, der går konkurs, og derved presset på bankerne, så det ender i en regulær finanskrise. Forhåbningen er dog, at politikerne gør det, der skal til, og det beroligende er, at den globale økonomi og banksektoren var i nogenlunde god form inden epidemien brød ud.

Vores anbefaling er derfor fortsat, at man fastholder sin langsigtede investeringsstrategi.

Læs mere her på Willis Towers Watsons hjemmeside