Nyhedsbrev-stor.jpg

Krænkende handlinger af seksuel karakter defineres som al form for uønsket seksuel opmærksomhed og kan fx være uønskede berøringer, uønskede verbale opfordringer til seksuelt samkvem, sjofle vittigheder og kommentarer, uvedkommende forespørgsler om seksuelle emner og visning af pornografisk materiale.

Arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet står bag kampagnen “Hvor går grænsen?”, der handler om at beskytte din arbejdsplads og dit arbejdsmiljø mod seksuel chikane. Se filmen, download dialogkortene og tag snakken med dine kollegaer. 

Det kræver en åben dialog, god kollegial støtte og stærk ledelsesmæssig opbakning at forebygge og håndtere uønsket seksuel opmærksomhed på arbejdspladsen, " skriver BFA (Branchefælleskabet for Arbejdsmiljø) på sin side om seksuelle krænkelser. Der kan du også finde materialer, der kan hjælpe med at forebygge krænkelserne.  

I 2018 skrev vi om sexchikane og seksuelle krænkelser i KIROPRAKTOREN. Læs artiklen, som giver gode råd og anbefalinger til og fra kiropraktorer

> Links er også her på vores side om psykisk arbejdsmiljø, som du finder under ARBEJDSLIV