VideoKonsultation.png

Sundhed.dk åbner i dag for VideoKonsultation, en teknisk løsning til videokonsultationer. Som behandler med ydernummer har du gratis adgang til at bruge løsningen. Behandlere uden ydernummer modtager i løbet af de næste par dage yderligere information fra DKF/Sundhed.dk.

Baggrunden er, at Danske Regioner har besluttet at sikre en teknisk løsning til videokonsultationer for at mindske spredning af coronasmitte og samtidig opretholde adgang til behandling.

Alle behandlere med ydernummer vil derfor i løbet af i dag modtage en invitation pr. mail fra Sundhed.dk til at blive oprettet i VideoKonsultation. I invitationen kan du læse om, hvordan du opretter dig og aktiverer din konto. Du finder også link til vejledning og supportmuligheder.

Hvis du har spørgsmål til brug af løsningen, eller hvis du ikke har modtaget en invitation, skal du rette henvendelse til Sundhed.dk’s support.

Mere information om VideoKonsultation

I første omgang en periode på seks måneder: Løsningen og support herpå stilles til rådighed for behandlere med ydernummer i en tidsbegrænset periode på seks måneder gældende fra den dato, hvor løsningen er klar til at blive taget i brug.

Andre løsninger må gerne anvendes: Den nye aftale er ikke et påbud om at anvende den tekniske løsning via sundhed.dk, og behandlere med ydernummer kan vælge at tage andre videoløsninger i anvendelse. Her er det i givet fald den enkelte behandler, der har ansvaret for den nødvendige sikkerhed.

Udbredelse og kommunikation: Målet er, at den nye løsning hurtigst muligt tages i anvendelse, så vi sikrer at mindske spredning af coronasmitte samtidig med, at vi opretholder adgang til behandling. Dette kræver en stor kommunikationsindsats fra alle involverede. Som behandler kan du i din kommunikation med klienterne være med til at sprede kendskabet til løsningen samt i relevant omfang instruere i, hvordan klienterne i praksis tilgår videosamtalen.

VideoKonsultation fungerer indtil videre kun på laptop og stationær computer: I første omgang kan VideoKonsultation ikke bruges fra mobil og tablet men kun fra en laptop eller stationær computer. Sundhed.dk forventer at have en borger rettet app klar til mobil og tablet i løbet af Maj.