flag-4552833.jpg

I dag starter Copenhagen Pride, som i år er vært for WorldPride og (via Pan Idræt) for EuroGames. Samlet går events’ne under navnet ’Copenhagen 2021’, som bliver et af verdens største LGBTQIA+-events.

Copenhagen Pride finder sted i en uge fra 12. til 22. august og i København og Malmø.

Både danske og internationale videnskabelige undersøgelser peger på markante trivsels- og sundhedsudfordringer hos LGBTQIA+-personer sammenlignet med resten af befolkningen.

Ligesom eksempelvis Lægeforeningen, Akademikerne (tidligere AC) og mange andre markerer dagen, så ønsker også DKF med sit regnbuelogo at give et lille bidrag til de mange, der arbejder for at sætte særligt fokus på den sundhedsmæssige ulighed i LGBT+-gruppen og de oplevelser og udfordringer, gruppen mødes med i sundhedsvæsenet.

21. august deltager Akademikerne, som DKF er medlem af, i den store pride parade med en såkaldt akademikerblok på 50 personer. Pga. COVID-19 bliver der holdt én stor parade, men seks mindre “marches” med ca. 1.000 deltagere i hver. De mødes i Fælledparken og du kan læse mere om marchen her: copenhagen2021.com/worldpride/parade/worldpride-marches/.

Hvad er Copenhagen Pride?
Copenhagen Pride er en menneskerettigheds-NGO, som arbejder for seksuel og kønsmæssig diversitet. Den organiserer aktiviteter og events for og med LGBTQIA+-miljøet, og deltager aktivt i sammenhænge, der kan være med til at skabe synlighed, forståelse og konkrete resultater.

Visionen er at skabe en verden, hvor enhver kan elske og leve – frit og i tryghed.  

”Copenhagen Pride er en lyttende, normkritisk organisation med inklusion som kerneværdi. I disse værdier ligger der en klar forventning om, at de der vælger at deltage i vores aktiviteter hylder retten til forskellighed, er med til at skabe rummelighed og bakker op om en inklusions-dagsorden. Vi er politisk engagerede og aktivt med til at præge både holdninger og debat i samfundet. Vores flagskib er den årlige Copenhagen Pride Week i august, som er en mangfoldig menneskerettighedsfestival med trygge rum og rammer, hvor mennesker kan udtrykke sig frit, og hvor vi fejrer LGBTQIA+ miljøet og fester på en seriøs baggrund. Copenhagen Pride er partipolitisk uafhængige,” skriver Copenhagen Pride på copenhagenpride.dk/om-os/

Hvad står LGBTQIA+ for?
L står for lesbisk, G for gay, B for biseksuel, T for transperson, Q for queer, I for interkøn, A for aseksuel/akønnet og + symboliserer inklusion af andre grupper såsom androgyne, ciskønnede, personer med flydende kønsidentitet med mere.

Se ordbog hos lgbt.dk: lgbt.dk/ordbog/

Læs opslag om LGBT i Patienthåndbogen: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/lgbt/hvad-er-lgbt/

Du kan også læse denne nyhed fra tv2: zulu.tv2.dk/2019-03-04-lgbtqia-se-her-hvad-bogstaverne-staar-for