_H4A1242 copy.jpg

Dansk Kiropraktor Forenings formand gennem de sidste næsten 8 år, Lone Kousgaard Jørgensen, blev valgt til bestyrelsen på European Chiropractors Union (ECU)’s generalforsamling den 22. maj. Det betyder at Lone Kousgaard Jørgensen, når hun stopper som formand til DKF’s generalforsamling til november, fortsætter med kiropraktor- og sundhedspolitik, nu på det internationale niveau.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang i ECU. Vi har en kæmpeopgave foran os, ikke mindst i forhold til økonomien, hvor vi jo altså skal få pengene til at række længere – samtidig med at vi har nye og væsentlige ambitioner. Vi har et enormt behov for at styrke vores fælles europæiske politik på muskel-led-området. Vi skal blive ved med at styrke forskning økonomisk og så skal vi sikre, at de uddannelsesinstitutioner vi godkender, lever op til det vi ønsker, siger Lone Kousgaard Jørgensen om opgaven.

Med Lone Kousgaard Jørgensens indtræden i bestyrelsen er balancen mellem landene genoprettet.

- Vi har en formand for et lille land – Grækenland, og en næstformand for et mellemstort uden autorisation – Holland. Det var simpelthen nødvendigt at en af os fra et af de ’store’ lande tog ansvar. Det blev så os i Danmark, siger Lone Kousgaard Jørgensen.

Lone Kousgaard Jørgensen falder efter 8 år for tidsgrænsen som formand for Dansk Kiropraktor Forening.

Lone Kousgaard Jørgensen er uddannet Kiropraktor på Syddansk Universitet i Odense i 2002. Hun driver en stor klinik i Sønderborg med i alt 18 medarbejdere. Privat bor Lone Kousgaard Jørgensen i Nybøl nær Sønderborg med sin mand Henrik og tre drenge.

European Chiropractors Union (ECU) er paraplyorganisation for de nationale kiropraktorforeninger i Europa. ECU arbejder især med udvikling af forskning i muskler og led, kvalitetssikring af uddannelsesinstitutioner samt interessevaretagelse på tværs af grænser.

Se nyheden på ECU's hjemmeside

DKF's næstformand Micheal Christensen er indtrådt som Danmarks repræsentant i ECU's General Council i stedet for Lone Kousgaard Jørgensen.