thumbnail_image0.jpg

En verdensnyhed blev lanceret i Danmark i december 2020: Et moderne digitalt samarbejde mellem KirPACS fra Kiropraktorernes Videnscenter og Region Midtjylland betyder, at kiropraktorer i Danmark med abonnement på KirPACS nu kan se røntgenbilleder, scanninger, rapporter og andre dokumenter i regionens billedindeks, mens en læge på et hospital i Region Midtjylland kan se billeder eller dokumenter hos en kiropraktor. 

Det skriver Region Midtjylland i sin nyhed om den nye løsning.Samarbejdet betyder, at kiropraktorer og læger ikke længere skal afvente modtagelsen af fysiske billeder eller dokumenter fra hinanden, inde de kan behandle en patient.- Det er et kolossalt fremskridt for patienterne. Vi skal ikke downloade eller overføre filer, vi kan kigge direkte i systemet og det er bare fantastisk, påpeger Klaus Doktor, som er drivkraften bag løsningen, som han har arbejdet med i 13 år.

Klaus Doktor er næstformand i samarbejdsudvalget for kiropraktik i Region Midtjylland sideløbende med sit virke som røntgenkonsulent på Kiropraktorernes Videnscenter. I 2019 blev han Årets Kiropraktor netop for sit vedholdende engagement, bl.a. inden for billeddiagnostikken.

Henrik Wulff Christensen, direktør for Kiropraktorernes Videnscenter, deler begejstringen for den nye løsning:

"Projektet er egentlig født ud af en fælles tanke om at reducere billedmateriale, så man ikke har dobbeltundersøgelser liggende i systemerne. Nu er kiropraktorerne for alvor blevet integreret i sundhedsvæsnet," fortæller han 

Læs mere hos Kiropraktorernes Videnscenter