vaccine.png

”De krydsvaccinerede er særdeles godt dækket med de to forskellige vacciner, de har fået. Vi ser faktisk, at effektiviteten er ligeså høj, som ved vaccination med to mRNA-stik. Men samtidig har vi jo også stor forståelse for, at det er frustrerende, at de ikke selv kan bestemme, hvor de gerne vil rejse hen, og derfor får dem, der har brug for det og ønsker det, muligheden. Hvis man ikke har behov for at rejse lige nu, anbefaler vi, at man venter med det 3. stik, da man på nuværende tidspunkt er rigtig godt beskyttet mod COVID-19,” fortæller Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen på styrelsens hjemmeside i nyhed 5. oktober.

”Vi vurderer, at der ikke er risiko for alvorlige bivirkninger ved et 3. stik, når man tidligere har modtaget et stik med vaccinen fra AstraZeneca og et stik med én mRNA-vaccine. Der kan dog være en øget risiko for almindelige bivirkninger, som for eksempel ømhed ved indstiksstedet og feber, og bivirkningerne kan også være mere udtalte,” fortsætter hun.

De pågældende borgere modtager ikke en invitation i e-Boks om tilbuddet, men kan fra onsdag booke tid på vacciner.dk eller møde op i et vaccinationscenter uden tidsbestilling. 

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen

Man bør altid tjekke indrejsereglerne for det land, som man ønsker at rejse til. Indrejsekrav i andre lande varierer og kan løbende ændre sig. De enkelte lande fastsætter selv, hvilke krav de vil stille til en persons vaccinationsstatus.