vaccination-67477.jpg

Muligheden for indsendelse af cpr.nr. via excel-skabelonen nedlægges fredag den 5. marts. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en mail til DKF og de øvrige sundhedsorganisationer. Efter den dag vil det ikke længere være muligt at sende lister ind per mail. Der bliver i stedet mulighed for en løbende opsamling, så nyt personale, der falder inden for kriterierne, kan tilbydes vaccination. Nærmere information om dette følger inden for nogle uger.  Har du ikke indsendt listen opfordres du kraftigt til at gøre dette så hurtigt som muligt – og senest den 5. marts.

Har du eller dine medarbejdere endnu ikke modtaget en besked i e-boks meddeler Sundhedsstyrelsen, at der arbejdes med dette hos Statens Serum Institut. Derfor vil det ikke være alle, der har modtaget invitation endnu. Det er forventningen, at det sker inden for de nærmeste dage.

Sundhedsstyrelsen opfordrer DKF’s medlemmer til at have tålmodighed lidt endnu, og at I (DKF’s medlemmer) må I kontakte Sundhedsstyrelsen eller SSI igen, hvis I fortsat ikke er blevet inviteret til vaccination, når vi når til den 5. februar. Se kontaktoplysninger og information her.

Sundhedsstyrelsen skriver desuden, at kriterierne for at blive indstillet til vaccination skal følges og tolkes restriktivt. Det er væsentligt at bemærke, at der skal være helt særlige årsager til inklusion i målgruppe 4 og at man derved tilbydes vaccination før ældre personer og andre, der er i øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes.

DKF har fået enkelte spørgsmål ang. kiropraktorer der er over 65 år.  Medarbejdere over 65 vil i første omgang blive sorteret fra, da de ikke tilbydes AstraZenecas vaccine. Disse vil i stedet blive tilbudt vaccine fra Pfizer senere. Er du selv eller har du medarbejdere over 65 år, skal du indstille dem til vaccination alligevel, så de kommer ind i systemet.