_MG_7479.JPG

DKF’s bestyrelse indstiftede i 2012 år en ny pris: Årets Kiropraktor. Prisen uddeles hvert år og går til en person, der har ydet en særlig indsats inden for det kiropraktiske fagområde.

Årets Kiropraktor er en pris, som alle medlemmer af kan indstille kandidater til. I år har medlemmerne indstillet to personer - som I nu kan stemme på. Den der modtager det højeste stemmetal får prisen. 

Afstemningslink til valg af årets kiropraktor er onsdag den 13. oktober sendt til alle stemmeberettigede medlemmer. Har du ikke fået et link kan du henvende sig til ca@danskkiropraktorforening.dk. Tjek gerne dit spamfilter inden.

 

Kirsten Sillehoved

Kirsten Sillehoved blev efter endt uddannelse på Palmer i 1976 autoriseret som kiropraktor i Danmark i 1977. I 1978 købte hun en klinik i Slagelse som hun drev frem til 2017. Siden da har hun arbejdet hos kiropraktor.com i Sorø og hos Slagelseskiropraktoren.

Kirsten har siddet i DKF's bestyrelse 1986-1988 og har derudover været formand for KKF Sjælland siden 1988 (33 år), formand for klinikejerne fra 1998-2015 og derudover være formand for samarbejdsudvalget i Region Sjælland fra 1993-2015.

Indstilling

"Jeg vil gerne indstille Kirsten Sillehoved som årets kiropraktor.

Begrundelse:
Kirsten er en institution inden for kiropraktorverdenen. I hendes regi som formand for KKF Sjælland har hun taget godt imod alle, og hilst på os som om vi har kendt hinanden i mange år. Hun er en der samler gruppen, og en man kan søge råd og vejledning ved. Hun er god for unge, “grønne” kiropraktorer, og deler gerne ud af sin viden og erfaring.

På trods af jeg kun har været færdiguddannet i små 4 år, har jeg ikke kunne undgå at lægge mærke til Kirsten på en positiv måde.

På trods af sit uheld, først med hånden og nu sidst med nakken, arbejder hun ukueligt videre, og hendes gode humør er ikke sådan at ændre.

Der er sikkert mange andre gode anekdoter om Kirsten!!!

Kære Kirsten - tak fordi vi har dig! 

Venlig hilsen
Tine Aagaard
Kiropraktor RygXperten Nyborg (tidl. ansat på Sjælland hvor jeg lærte Kirsten at kende)"

 

Mikkel Brunsgaard Konner

Mikkel Brunsgaard Konner er uddannet kiropraktor cand.manu. fra Syddansk Universitet i 2004 (han tog grunduddannelsen i England og kandidaten på Syddansk) og derefter specialuddannelsen for hospitalskiropraktorer i 2015.

Efter et par år i primær praksis fik Mikkel ansættelse på Ringe Rygcenter i 2006, derefter Ortopædkirurgisk afdeling Vejle i 2010, RygcenterSyddanmark i 2011 og Medicinsk afdeling Vejle/Reumatologisk 2014. Siden 2015 har Mikkel arbejdet på RygcenterSyddanmark, hvor han er ansvarlig for den nyetablerede enhed 'Børn og unge'. Mikkel Brunsgaard Konner sidder aktuelt i Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn og er formand for styregruppen bag specialkiropraktoruddannelsen. Derudover er Mikkel ekstern lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning.

Indstilling

"Vi indstiller Mikkel Brunsgaard Konner, Rygcenter Syddanmark, til årets kiropraktor 2021.

Mikkel er en værdig kandidat til prisen grundet hans vedvarende insisteren på og store indsats for at udbygge og cementere kiropraktorens indplacering i sekundærsektoren. 
Det gør han ”hjemme” på Rygcenter Syddanmark, hvor Mikkel konstruktivt og stædigt bidrager til fortsat faglig udvikling af det rygmedicinske udredningstilbud for optimal brug af afdelingens og især kiropraktorernes ressourcer. 

Men han gør det også uden for murerne, hvor Mikkel har øje for MSK-specialer, hvor kiropraktorernes kompetencer kan, og i hans perspektiv selvfølgeligt bør nyttiggøres. Og med saglig dialog med afdelingsledelser er det ikke sjældent lykkedes at arrangere kliniske ophold for specialkiropraktorer med den underliggende tanke, at afdelingerne ”bare lige skal opleve, hvad vi kiropraktorer kan” – det har han flere gange vist sig at have ret i.

Alene i 2021 er der etableret et rygmedicinsk tilbud til de unge patienter fra børneafdelingen på Kolding Sygehus – det må vist være første gang i historien at en kiropraktor står i spidsen for et pædiatrisk udredningstilbud til børn med MSK lidelser i sygehussektoren. Ligeledes har Mikkel banet vej for kiropraktorer på nye ortopædkirurgiske afdelinger på Sygehus Lillebælt.

Dermed er Mikkel indbegrebet af målsætningen om at identificere, prioritere og arbejde aktivt for kendskabet til og brugen af kiropraktorer inden for relevante medicinske specialer. Faktisk er han kommet skridtet videre og har fået det implementeret i flere sammenhænge.

Denne indsats er af stor værdi for kiropraktorerne i Danmark – og for dét skal Mikkel anerkendes.

Mikkel indstilles af :

Dorthe Schøler Ziegler, kiropraktor, ph.d., lektor Rygcenter Syddanmark
Lise Lykke Oddershede, kiropraktor Rygcenter Syddanmark og ekstern lektor IOB, SDU
Søren O’Neill, kiropraktor, ph.d., lektor Rygcenter Syddanmark
Rikke Krüger Jensen, seniorforsker Kiropraktorernes Videncenter og IOB
Pernille Popp, kiropraktor Rygcenter Syddanmark og ekstern lektor IOB, SDU
René Fejer, kiropraktor, klinikejer Korsør
Michaela Saugstrup, kiropraktor Rygcenter Syddanmark
Inge Granhus, kiropraktor Rygcenter Syddanmark"