vaccine-5895477.jpg

Det lave smittetryk sammenholdt med AstraZeneca-vaccinestoppet betyder, at Sundhedsstyrelsen har på et møde med sundhedsvæsenets parter i dag fredag den 16. april meddelt, at kun særligt udsatte sundhedspersoner fremadrettet skal have tilbudt vaccine uden for den aldersbetingede vaccinationskalender.

Det betyder, at de kiropraktorer der er blevet vaccineret første gang nu tilbydes at blive færdigvaccineret med mRNA-vaccine. Det betyder også, at de kiropraktorer der er blevet inviteret, men endnu ikke er blevet vaccineret får annulleret deres forløb og herefter skal vaccineres i henhold til alder. 

Se Vaccinationskalenderen her (senest opdateret den 14 april) 

Sundhedsstyrelsen har varslet, at de offentliggør et notat senere i dag (fredag den 16. april). Når det er offentliggjort linkes der til det fra denne side.

Revideret 16/4 kl 1930: Sundhedsstyrelsen har udsat det lovede notat til mandag (19/4). Dog har de udsendt en pressemeddelelse med omtrent samme indhold som denne nyhed. Læs pressemeddelelsen her.

Fakta

Hvis du er blevet vaccineret første gang:

I forlængelse af at myndighederne har stoppet vaccination med AstraZenecas vaccine meddeler Sundhedsstyrelsen, at de 150.000 personer der er førstegangsvaccineret med AstraZeneca-vaccinen, herunder kiropraktorer, vil blive tilbudt MRNA-vaccine (dvs. Pfizer eller Moderna) ca 12 uger efter deres første vaccination. 

DKF har forstået at invitationen vil blive sendt via e-boks til alle de førstegangsvaccinerede i løbet af kort tid.

Er du blevet inviteret, men ikke vaccineret første gang (fx på grund af AstraZeneca-pauseringen):

Sundhedsstyrelsen meddeler, at sundhedspersonale (ialt ca. 100.000 personer), der har modtaget invitation til vaccination, men som endnu ikke er førstegangsvaccineret får annulleret deres forløb. DKF forstår at kiropraktorer herefter vaccineres  i henhold til alder.

DKF har forstået, at annulleringen vil blive sendt via e-boks til alle kiropraktorer der er inviteret, men som ikke har modtaget første vaccinedose.

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med revisionen udfærdiget nedenstående eksempel:

Eksempel: En 53-årig kiropraktor, som er inviteret til vaccination med AstraZeneca, men endnu ikke er førstegangsvaccineret.

Opfylder ikke Sundhedsstyrelsens skærpede kriterier, og tilhører derfor ikke længere målgruppe 4. Får annulleret sit forløb og vil få fornyet invitation til vaccination med en anden vaccine iht. alder. Da personen er 53 år, tilhører personen målgruppe 10c, og kan forvente invitation til vaccination i uge 20-21 (iht. Sundhedsstyrelsen vaccinationskalender af d. 14.april)