earphone-316753.jpg

Som vi skrev om deltog professor, forskningsleder Jan Hartvigsen både 26. februar og 5. marts i P1-sundhedssprogrammet ’Sygt nok’, der i to episoder satte ondt i ryggen under lup med førende eksperter. Udover Jan Hartvigsen deltog Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Første episode hedder 'Ondt i ryggen - du kan ikke sidde eller løfte forkert'. Anden hedder 'Ondt i ryggen - det må du lære at leve med', og her deltog udover de to andre også Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. 

Men miniserien blæste redaktionen bagover af lytterspørgsmål, som de selv skriver på programmets hjemmeside på Dr.dk.

"
Kan det virkelig passe, at man ikke kan løfte forkert? Virker det ikke at få masseret myoser væk? Og ved eksperterne egentlig, hvad det vil sige, når man har rigtig ondt i ryggen? Efter vores to programmer om ondt i ryggen, blev Sygt nok-redaktionen blæst bagover af lytterspørgsmål. Nu har vi samlet de tre eksperter fra programmerne igen, så de kan komme mere i dybden med nogle af de mange spørgsmål - og rette nogle misforståelser om ryggen ud."

Så i sidste uge måtte Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og ph.d. i smertevidenskab, Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Jan Hartvigsen professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter for tredje gang dele viden om rygsmerter.

Denne - foreløbigt - sidste episode, 'Fatter eksperterne hvor smertefuldt det er', kan du lytte til her