Kursusbillede - pædiatri - colourbox.jpg

Pædiatrikurset er målrettet kiropraktoren, som gerne vil vide mere eller genopfriske sine kompetencer inden for diagnostik, behandling og håndtering af de lidt ældre børn

Kiropraktorerne Anna Stolpe og Kari Skovmand er undervisere sammen med lægerne Karina Honoré og Peter Toftedal.

De to hele dage foregår kl. 9-16 fredag 10. september og lørdag den 11. september på ODEON i Odense.

Kurset er systematisk efteruddannelse i diagnostik og behandling, som dækkes med 7 timer hver. Prisen er 4.400,- kr. inkl. forplejning.

Kurset er delt i 2, hvor del 1 den ene dag omhandler de hyppigste symptomer og sygdomme for aldersgruppen 2 til 13 år. Mave-tarmsystemet, luftveje, hud og selvfølgelig bevægeapparatet vil være nogle af de store områder. Selvom mange medicinske problemstillinger ikke kan behandles af en kiropraktor, er det vigtigt at kunne kende til symptomer og sygdomme, så der kan handles korrekt og henvises til relevant behandling. Du vil kunne forvente at få indblik i de hyppigste symptomer og sygdomme ift. diagnostik, behandling og differentialdiagnostik for aldersgruppen.

Del 2  den anden dag fokuserer på den kiropraktiske håndtering af børn i klinikken. Børn i aldersgruppen 2 til 13 år er gradvist nemmere og nemmere at kommunikere med, men ikke altid lette at samarbejde med. De skal ikke ses som små voksne, da der er flere forhold, man skal tage højde for i forholdet mellem patient, behandler og forældre både anatomisk, funktionelt og i kommunikationen. Fokus er på anamnese, undersøgelse og behandling samt håndteringen af børn (og forældre) i konsultationen.

> Sidste tilmelding tirsdag den 31. august.

 

Den vigtige hjælp til selvhjælp, patientens egenhåndtering, kan du blive klogere på, hvordan du mestrer i praksis i to kursusdage i oktober: lørdag 9. oktober Kl. 09.00-16.00 og torsdag 28. oktober kl. 18.00-21.00.

Det foregår på Odeon i Odense.

Bibi Dige Heiberg, videnskabelig assistent, Syddansk Universitet, og Inge Ris Hansen, studieadjunjt, ph.d. Syddansk Universitet dykker blandt andet via en case du har med, ned, hvordan du kan styrke dine kompetencer inden for facilitering af egenhåndtering og professionelt involvere patienterne i planlægning af et behandlingsforløb.

Formen vil blive en blanding af teori, modeller, cases og gruppeopgave- og arbejde.

> Sidste tilmelding 5. september