vaccine.png

Det er småt med konkrete nyheder om det forestående vaccinationsprogram, men med EU’s godkendelse af AstraZenecas Covid-19 vaccine er der nu sat navn på den vaccine der vil blive tilbudt sundhedspersonalet i Danmark. DKF forventer at blive kontaktet af myndighederne, men har ikke hørt noget endnu.

De første leverancer af COVID-19 Vaccine AstraZeneca® kommer til Danmark i ugerne 6-8, og de vil i første omgang blive tilbudt personer under 65 år i prioriteringsgruppe 4, som er personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion. Revaccination sker i ugerne 10-12.

Vaccinen skal gives to gange med et interval på mindst 4 uger, og højst 12 uger.

”Vi har gennemgået dokumentationen og indtil vi har set flere data for effekt blandt ældre er det vores anbefaling, at vaccinen fra AstraZeneca først og fremmest skal være et tilbud til personer under 65 år uden øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19,” siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Statens Serum Institut har i skrivende stund kontaktet DKF konkret med henblik på den konkrete udrulningsplan. Vi anbefaler at DKF’s medlemmer afventer nærmere besked.

Læs mere her