woman-2696408.jpg

Projektet "Hovedpine i kiropraktorpraksis" (HIK) er et nationalt kohorteprojekt, som omhandler patienter med hovedpine i kiropraktorpraksis.

Mange patienter i kiropraktorpraksis lider af hovedpine, men man kender ikke omfanget. For at kunne yde den bedst mulige hjælp, er det væsentligt at få mere viden om diagnostik, håndtering og behandling af denne patientgruppe. Og den viden kan forhåbentlig dannes på baggrund af deltagelse i dette projekt.

Håbet er at med mere viden, vil kiropraktorer stå stærkere som det naturlige valg i primærsektoren til gavn for patienter med hovedpine. Håbet er også, at denne viden vil kunne danne grundlag for fremtidige forskningsprojekter.

Og du har mulighed for at tilmelde dig som deltager. Alle skulle gerne have modtaget en invitation på mail fra Kiropraktorernes Videnscenter med er et link til information og samtykke til deltagelse. Hvis du ikke har modtaget en mail, kan du kontakte projektleder Kristina Boe Dissing kontaktes på kbdissing@kiroviden.sdu.dk

Hvad indebærer deltagelse i projektet?

Som deltager skal du udfylde et spørgeskema i REDCap én gang (det tager ca. 20-30 minutter), og registrere antal af patienter du ser med hovedpine i løbet af 20 arbejdsdage. Registreringen af patienter foregår i et fysisk skema, du får tilsendt.

Du kan læse mere om projektet og få svar på dine spørgsmål på Kiropraktorernes Videnscenters hjemmeside. Her kan du også læse generelt om projektet og få svar på spørgsmål. Du kan også følge Kiropraktorernes Videnscenter på Facebook eller Twitter som bliver opdateret med nyheder og information om projektet. 

Praktisk info

Online informationsmøder: 3. og 9. maj klokken 19:00-20:00. Tilmelding til intromøderne er nødvendigt.

Tilmelding: Skriv, at du vil deltage til mail kbdissing@kiroviden.sdu.dk. Har du ikke mulighed for at deltage kan du høre mere i denne podcast. 

Det med småt:

  • Er du deltidsansat eller holder du en uges ferie midt i det hele, kan du stadig deltage. Så længe der registreres 20 arbejdsdage så samlet som muligt.
  • Du tilmelder dig enkeltvis som behandler, ikke som klinik.
  • Deltagelse afhænger ikke af hvilket journalsystem du bruger.
  • Alle, der fuldfører undersøgelsen, deltager i konkurrencen om 5 x 2 biografbilletter.