anatomical-2261006.jpg

I denne masterclass er målet at give dig kompetencer indenfor muskuloskeletal ultralyd, så du kan anvende ultralyd til at diagnosticere tilstande i bevægeapparatet.

På den anden side af masterclass kan du:

  • Udføre almindelige muskuloskeletal ultralydsundersøgelser (skulder, albue, håndled/hånd, hofte, ankel/fod og muskler) systematisk, præcist og sikkert.
  • Kende retningslinjer for dokumentation og kunne beskrivelse sine undersøgelsesfund.
  • Kende det normale udseende af muskuloskeletale strukturer og normale fund med ultralyd.
  • Diagnosticere de mest almindelige patologiske tilstande via ultralyd med særligt fokus på degenerative og traumatiske patologier.
  • Genkende og reagere på når der er behov for second opion af en kollega eller henvisning til andre billeddiagnostiske modaliteter.
Opbygning af Masterclass

Masteclassen består af en række moduler i et sammenhængende forløb, som du gennemfører i fast rækkefølge. Masterclassen består af 6 moduler: fem undervisningsdage og én afsluttende dag med supervision. 

Krav for gennemførelse af masterclass:

  • Deltagerne udfører 200 superviserede scanninger over de 6 undervisningsgange.
  • 100 scanninger i egen klinik (scanningerne skal beskrives som cases, der registreres og superviseres i en logbog).
  • Det er desuden nødvendigt, at du har den basale viden om ultralyd, og det kan abefaldes at tage DUDS kursus i muskuloskeletal ultralydsskanning inden opstart på forløbet. Men tilsvarende kurser kan også godkendes efter aftale.
  • At du har adgang til ultralydsscanner i egen praksis, eller at du får dette kort efter kursusstart (hvis du har brug for vejledning til anskaffelse, kan du kontakte Kiropraktorernes Videnscenter).
Dato for masterclass moduler

Modul 1: Onsdag den 26. oktober 2022. Klokken 09:00-16:00.

Modul 2: Torsdag den 27. oktober 2022. Klokken 09:00-16:00.

Modul 3: Fredag den 25. november 2022 Klokken 09:00-16:00.

Modul 4: Mandag den 23. januar 2023. Klokken 09:00-16:00.

Modul 5: Torsdag den 2. marts 2023. Klokken 09:00-16:00.

Modul 6: Onsdag den 12. april 2023. Klokken 09:00-16:00.

Hele Masterclassen er normeret til 6 ETCS-point, som svarer til 165 timer. Timerne er fordelt på:

42 timers undervisning.

50 timers ultralydsscanning i egen klinik.

73 timer – selvstudie og caseforberedelse.

Praktisk info

Pris: 28.000 kr.

Tilmeldingsfrist: 19 september.

Tilmelding: Du kan trykke her.

Sted: DGI-Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus.

Systematisk efteruddannelse: 42 timer.

Det med småt: Du kan læse mere om mulighed for tilkøb af  overnatning, middag og parkering på kiropraktorernes hjemmeside eller under "praktisk info" på linket her.

Når du er færdig med masterclassen får du et diplom for gennemførsel og titlen EFSUMB level 1 (Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology). EFSUMB er en europæisk organisation, som har til opgave at udvikle og udbrede viden, forskning og erfaring indenfor ultralyd. EFSUMB har udgivet minimumskrav for erhvervelse af EFSUMB level 1, og kravene danner rammer for, hvad der gennemgås i masterclassen. Når du har opnået titlen EFSUMB level 1, betyder det, at du har opnået kompetencer indenfor muskuloskeletal ultralyd og kan scanne og diagnosticere de mest almindelige problemstillinger i bevægeapparatet.

Som en del af kiropraktorernes overenskomst kan klinikker med ydernummer bruge ultralydsydelserne (2030 og 2031) og få tilskud via den offentlige sygesikring, hvis man har erhvervet sig EFSUMB level 1.

Du kan læse en uddybende forklaring af EFSUMB  krav HER.