færdighedslab19.JPG

DKF har i den seneste periode haft stor fokus på turnusområdet. Udfordringen er, at det er blevet lidt sværere at få en turnusplads, end det har været i de sidste mange år.

Der bliver optaget flere studerende på Klinisk Biomekanik og det betyder, at der bliver uddannet flere kandidater end nogensinde. I 2021/22 blev der uddannet 50 cand.manu’er – 10 % flere end i 2019/20 og mere end dobbelt så mange som for bare 10 år siden.

DKF har blandt andet arbejdet på at imødekomme behovet for flere turnuspladser ved at lempe tutorkravet i den seneste revision af bekendtgørelsen.

Kiropraktorverdenen lige nu er også præget af tiderne, herunder post-Covid19, krigen i Ukraine og den deraf følgende økonomiske afmatning. Det er noget flere klinikker mærker og kan se på antallet af patienter i klinikkerne.

Alligevel er der på nuværende tidspunkt 53 turnusassistenter, der er i gang med at færdiggøre deres turnus. Det er det højeste antal nogensinde. Selvom tiderne er lidt svære, er det altså lykkedes klinikkerne at absorbere langt de fleste af de færdiguddannede cand.manu’er. Det er flot og tegner et billede af at kiropraktorerne tager udfordringen særdeles alvorligt.

Alligevel oplever vi at de studerende er bekymrede. DKF har en række initiativer, der skal hjælpe de studerende til at få en turnusplads. På Faglig Kongres blev der afholdt turnuscafé og i det nye år bliver der i samarbejde med FNKS afholdt et turnusarrangement.

Turnusarrangement
Den 4. januar 2023 vil DKF i samarbejde med FNKS arrangere et turnusarrangement for alle studerende, der er medlem hos enten DKF eller FNKS. Her vil vi snakke om turnus og hvad vi gør som forening for at støtte de studerende igennem deres turnus. Der vil desuden være mulighed for at få gode råd fra Akademikernes A-kasse.

Yderligere information, samt tilmelding vil komme snart. Så hold øje med nyhedsbrevet og på vores sociale medier.

Læs mere
Går du og mangler en turnusassistent? Eller søger du en turnus? Husk du altid er velkommen til at lave et opslag på DKF’s markedsplads. Det kan du gøre her på Markedspladsen

Vil du vide mere om turnus, så kan du altid besøge turnusafsnittet på vores hjemmeside

Kontakt konsulent Louise Larsen hvis du har spørgsmål eller kommentarer. 
Mail: ll@danskkiropraktorforening.dk
Tlf.: 3337 6098

 

Fakta
Hvor mange blev færdiguddannet cand.manu.?
19/20: 41
20/21: 48
21/22: 50

Hvor mange blev færdig med turnus?
2019: 37
2020: 23
2021: 47
2022: 52

Hvor mange er i turnus lige nu: 53
Hvor mange aktive tutorgodkendte kiropraktorer er der: ca. 100
Hvor mange klinikker med røntgen er der på landsplan: ca. 150