QWR 1 2022.jpg

“Let us make 2022 a year not just for talking the talk, but for ensuring that our commitments are cemented by action to create a fair, just and equitable profession that is truly global and accessible to all.”

Sådan slutter præsident Carlos Ayres sit forord til det første nyhedsbrev i 2022 - Quarterly World Report - fra World Federation of Chiropractic (WFC).

Forsidehistorien bringer os til Congo, hvor kiropraktor og formand for Congolese Chiropractic Association,  Anne-Marie Diahoua, praktiserer. Hun er uddannet fra Life West College i 2014, hvor hun vendte tilbage til Congo for at starte klinik. 

Sidste år blev WFC opmærksom på, at Anne-Marie Diahoua praktiserede med meget gammelt udstyr, så de stablede en indsamling på benene og har kunnet købe nyt til klinikken.

Der er valg til WFC’s Board of Directors, som har 13 pladser. På grund af deres store størrelser må de canadiske og amerikanske foreninger udpege personer til tre pladser. De resterende 10 pladser kan de øvrige medlemslande indstille kandidater til inden for deres region. DKF har indstillet Lone Kousgaard Jørgensen til en af de to pladser, der repræsenterer den europæiske region. Tre stiller op til de to europæiske pladser – udover Lone Kousgaard Jørgensen er det Gian Joerger fra Chirosuisse og Jakob Lothe fra Norsk Kiropraktorforening.

Der er også valg om pladserne til den asiatiske region, hvor to kiropraktorer stiller op til den ene plads. Valget er i gang og lukker 15. januar. 

Læs også nyt fra World Spine Care, som har åbnet endnu en klinik i Botswana. Studenterorganisationen WCCS beretter om nyt fra deres aktiviteter.

Den britiske forening BCA gennemfører et branding- og markedsføringsprojekt, hvor man lægger vægt på at beskrive kiropraktik som et patientcentreret ('people centered')  behandlingstilbud.

Apropos BCA, så har foreningen for tredje gang genvalgt sin formand, Catherine Quinn. Kiropraktorerne i Australien og Brasilien har til gengæld fået nye formænd.

Michael Christensen præsenteres som DKF’s nye formand i bladet med billede og tekst, og der er artikel om Fagligt Årsmøde. Blandt fortæller QWR, at direktør Henrik Wulff Christensen modtog Kiropraktorprisen, ligesom der vises et par billeder fra mødet.

Du kan også se flere billeder fra World Spine Day rundt om i verden i oktober.

Og så bliver det annonceret, at der er call for papers med frist 1. juni til den 11. WFC globale uddannelseskongres, som foregår i 2.-5. november på Logan Uiversity i St Louis, USA.

Den 17. verdenskongres foregår i Australien i oktober 2023 med Australian Chiropractors Association som vært  – brug lige et minut på at se, hvad du kan opleve: https://www.wfc.org/website/images/wfc/videos/GoldCoast.mp4