kikkert foto.jpg

Sekretariatet er åbent igen efter juleferien. På grund af de udmeldte anbefalinger fra regeringen arbejder flere medarbejdere en del hjemmefra - i første omgang frem til 17. januar. Ligesom tidligere forventes det ikke at påvirke serviceniveauet.

Møder med og for medlemmer
De første måneder står den på en hel del møder. 

For det første foregår de helt nyudviklede - og gratis - aftenmøder om personalejura for klinikejere tre steder i landet. Allerede på onsdag 12/1 sker det første i Aarhus, og 26. januar foregår det i Køge og 2. februar i Middelfart. Skynd dig at læse mere her

9. februar holder den nye bestyrelse årets første møde. De 7 bestyrelsesmedlemmer mødtes første gang i midten af december, hvor de blandt andet konstituerede sig med Christina Nielsen som ny næstformand.

Inden de mødes fysisk gennemfører bestyrelsen en nyskabelse; nemlig et digitalt, kort møde. Det sker 26. januar. Den nye bestyrelse har skåret en smule ned på antallet af fysiske heldagsmøder fra 10 til omkring 8 i løbet af året, men har altså til gengæld indført faste, korte, online møder ind i mellem. 

> Fik du for resten set den nye formands videohilsen? Klik og hør, hvad han ser tilbage på og frem til 

Nye stillinger
Som du kunne læse om før jul, opruster og udvider DKF-sekretariatet for at øge fokus på politik- og overenskomstudvikling samt medlemsunderstøttelse.

Konsulent Christina Munk Eriksen forfremmes til chefkonsulent og får ansvaret for overenskomsten. Det betyder, at opgaver affødt af og med relation til praksisoverenskomsten entydigt samles under hende.

Der opslås derudover snarest en konsulentstilling, som dels skal overtage mange af Christina Munk Eriksens nuværende opgaver, dels skal indgå i overenskomstarbejdet, herunder ikke mindst med øget analysekraft af den løbende overenskomstaktivitet- og økonomi.

Med flytningen af ansvaret for overenskomsten til Christina Munk Eriksen får chefjurist Gitte Sauerberg mulighed for at opruste medlemsunderstøttelsen på primært det ansættelsesretslige og i forhold til klinikdrift.

Christian Ankerstjerne får titlen Chef for politik og kommunikation, hvilket betyder, at den politiske interessevaretagelse skal vægtes højere. For at muliggøre dette ansættes en studentermedarbejder til diverse kommunikations- og eventopgaver. Studiejobbet er slået op og har frist 16/1 - del endeligt på dine sociale medier eller i dit netværk! 

Oprustningen betyder, at sekretariatet inden længe vil beskæftige 10 ansatte - 7 på fuld tid, 1 på deltid samt 2 studentermedhjælpere.

Se sekretariatets ansatte og deres kontaktinfo her

Kommer en dansker i verdensforbundets top?
I disse uger bliver det afgjort om en dansker skal i den øverste internationale kiropraktorledelse i World Federation of Chiropractic (WFC). Lone Kousgaard Jørgensen er indstillet af DKF som kandidat og hendes valgkamp er i fuld gang- 15. januar slutter valghandlingen. Herefter vil der gå noget tid, før resultatet offentliggøres, og vi kan melde det ud. 

Lone Kousgaard Jørgensen, der i november forlod posten som DKF's formand efter 8 år, stiller op til WFC’s Board of Directors, som har 13 pladser.

På grund af deres store størrelser har de canadiske og amerikanske foreninger ret til at udpege personer til tre pladser. De resterende 10 pladser kan hver af de øvrige WFC-medlemslande indstille kandidater til inden for deres region. DKF indstillede i november Lone Kousgaard Jørgensen til en af de to pladser, der repræsenterer den europæiske region.

Tre kiropraktorer er indstillet til de to europæiske pladser – udover Lone Kousgaard Jørgensen er det Gian Joerger fra Chirosuisse og Jakob Lothe fra Norsk Kiropraktorforening.

Der er også valg om pladserne til den asiatiske region, hvor to kiropraktorer stiller op til den ene plads.

Flere kongresser i vente - forhåbentligt alle fysiske
27.-29. maj holder den europæiske union (ECU) årskongres i Utrecht. 

I starten af november inviterer WFC til uddannelseskongres i USA, og kort efter er det tid til Faglig Kongres 2022, som igen løber af stablen i Odense. Det er den 10.-12. november.

Af andre seminarer kan nævnes manualmedicinerne årsmøde 1. april, hvor kiropraktorer er meget velkomne til at deltage.

Styr på kurserne fra videnscenteret?

I februar starte r kurserne op hos Kiropraktorernes Videnscenter. Der er både fysiske og online - se udbuddet her

Nyhedsbrevene fra Kiropraktoren.dk kører 
Hvis du ikke selv abonnerer selv, ved du det måske ikke. Men de månedlige nyhedsmails fra den nye platform Kiropraktoren.dk er godt oppe at køre.

Det seneste nyhedsbrev blev sendt til de næsten 25000 abonnenter mellem jul og nytår. 47% af modtagere svarende til omkring 11.500 har åbnet mailen, og 20% af dem har klikket sig ind på side. Det er rigtigt pænt for et nyhedsbrev!

Alle nyheder fra nyhedsbrevene kan du finde under 'Nyheder' på Kiropraktoren.dk. Brug gerne stoffet til at dele på klinikkens eller dine egne sociale medier.

Du kan tilmelde dig selv til nyhedsbrevet via formularen på forsiden af Kiropraktoren.dk - scroll ned. I kan også samle abonnenter i klinikken.

Kalendere og magasiner
- Og kan du stadigt får sendt 2022-kalendere og borgermagasiner - gratis - tænker du måske...

Om du kan! Skriv antal og adresse til sekretariatet dkf@danskkiropraktorforening.dk